11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Ştiaţi că…

Dacă mănânci o dată pe zi rişti să faci diabet? Pancreasul trebuie să facă un efort mare pentru a putea secreta cantitatea necesară de insulină de care organismul are nevoie pentru reglarea nivelului glucozei din sânge. Cu timpul, efortul acesta susţinut duce la epuizarea şi îmbolnăvirea pancreasului, creând un teren favorabil instalării diabetului. De aceea, se impune respectarea cu sfinţenie a orelor de masă.

Fiecare îmbucătură trebuie mestecată de circa 33 de ori pentru a ajuta stomacul să digere mai uşor? Digestia va fi mai bună, iar absorbţia substanţelor hrănitoare mai rapidă.

După o masă copioasă, sângele se acumulează în organele responsabile cu digestia – stomac, ficat, vezica biliară, pancreas, intestin – şi provoacă somnolenţă? Pentru a scăpa de această problemă, nutriţioniştii recomandă modelul corect de alimentaţie, care este cel al copilului mic. Adică, trei mese principale şi două gustări zilnic. Între mese putem consuma fructe sau legume crude.                          (S.T.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS