11.4 C
Craiova
vineri, 1 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateUleiul de masline previne cancerul

Uleiul de masline previne cancerul

Uleiul de masline este un aliment apreciat prin calitatile nutritive, dar si un remediu terapeutic. Inca din antichitate, grecii cultivau maslini pentru ulei, care era folosit in alimentatie, dar si la luminarea locuintelor. Cel mai mare producator de ulei de masline din lume este Grecia. Grecii folosesc in mod curent pentru gatit uleiul de masline, motiv pentru care bolile de inima si cancerul au o incidenta mai mica decât la alte popoare. Se crede, de asemenea, ca uleiul de masline are efecte afrodisiace.


Un ulei de calitate este cel preparat din fructe de masline, prin procedee naturale, la o temperatura mai mica de 35 de grade Celsius. Exista si ulei de masline rafinat, insa acesta se deosebeste prin aspect (are o culoare mai stearsa) si miros.


Uleiul de masline este mai sanatos decât alte tipuri de ulei folosite la gatit, având mai multe vitamine.


Calitatile uleiului de masline


1. Imbunatateste functionarea ficatului si permite eliminarea substantelor toxice din organism.


2. Artritele reumatice – uleiul de masline reduce sansele aparitiei acestora cu 75%.


3. Pentru femeile la menopauza, uleiul de masline previne osteoporoza.


4. Ajuta la eliminarea calculilor biliari si la scaderea aciditatii gastrice. In acest scop se recomanda o lingura de ulei de masline la care s-a adaugat putin suc de lamâie, timp de doua saptamâni, in fiecare dimineata, pe stomacul gol.


5. Calmeaza durerile in colicile nefritice si previne constipatia.


6. In diabet si insuficienta hepatica este indicat ca aliment complementar.


7. Cercetarile au aratat ca femeile care consuma in mod constant ulei de masline sunt mai putin predispuse la cancer de sân.


7. Ajuta la scaderea nivelului colesterolului.


Reteta


Pentru dureri reumatice, dureri de cap sau entorse se amesteca 100 g de flori de musetel cu un litru de ulei de masline (obtinut prin presare la rece). Se incalzeste totul pe abur timp de doua ore, amestecând din când in când. Dupa racire, cu acest preparat se frictioneaza locul dureros.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS