17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateInginer transferat pe post de paznic

Inginer transferat pe post de paznic

Pentru ca directorul l-a schimbat pe alt post, un salariat de la SC Avioane SA face greva foamei de opt zile in curtea fabricii.


Un angajat al SC Avioane SA Craiova a hotarât sa intre in greva foamei, deoarece conducerea fabricii l-a trecut pe un post de munca necorespunzator. In urma deciziei nr. 3.315, din 31.10 2005, Gheorghe Tanasoiu, de 52 de ani, inginer de profesie, s-a trezit ca a fost trecut la paza. Considerând ca nu este drept ceea ce i se intâmpla, craioveanul a anuntat conducerea fabricii ca intra in greva foamei. „De pe 1.11.2005 sunt in greva foamei la sediul SC Avioane SA din cauza faptului ca, incepând cu aceasta zi, am fost trecut la Biroul Administrativ-Paza-PSI. Consider ca aceasta decizie este un act abuziv si este urmarea faptului ca eu am facut mai multe adrese la PNA, SRI, prefectura, Ministerul Industriei si Economiei si presedinte, prin care aratam ca actuala conducere are drept scop falimentarea societatii. Mai mult, eu am actionat in justitie societatea pentru neplata unor drepturi salariale“, a declarat Tanasoiu. Grevistul este de parere ca directorul societatii vrea ca prin aceasta hotarâre sa se razbune pe el. Tanasoiu merge la fabrica si afiseaza o pancarda prin care isi face cunoscut modul de protest.


„Nu sunt omul razbunarilor“


Atât conducerea societatii, cât si reprezentantii sindicatului au aflat de protestul lui Gheorghe Tanasoiu. „Eu am cunostinta de acest protest, numai ca nu impartasesc opinia domnului Tanasoiu. Dumnealui când este in greva, când nu este in greva, iar daca eu am luat o decizie, aceasta este perfect legala si nu ca as fi vrut sa ma razbun pe el. Nu sunt omul razbunarilor. In baza OUG nr. 95/2002, noi avem posibilitatea, din lipsa de activitate, sa trecem salariatii sa faca si alte servicii decât cele prevazute in fisa postului, de exemplu lucrari de intretinere, conservare, paza. Domnul Tanasoiu se ocupa de serviciul de paza, sa nu intelegeti ca este paznic la poarta. El urmareste pe un monitor un anumit perimetru si raporteaza daca sunt incidente. Lucrul acesta il fac majoritatea angajatilor. Eu vad aceasta manifestare nu ca un protest, ci mai degraba un act de indisciplina. Face o adresa, spune ca este in greva foamei, dupa care ne anunta ca renunta, revine in ziua urmatoare si face acelasi lucru. Avem inregistrate vreo trei sau patru asemenea adrese“, a declarat Pantelimon Vilceanu, director general la SC Avioane SA.


Liderul de sindicat Victor Peta il sustine pe Tanasoiu, dar numai din punct de veder umanitar. „Nu pot sa spun ca are dreptate, dar il sustin ca om pentru ca dumnealui este si bolnav de diabet, a refuzat si asistenta medicala. Nu vreau sa aiba probleme de sanatate mai grave. Voi face o adresa catre conducere sa revina pe postul initial“, a spus Victor Peta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS