Apelul meu: În linişte se petrec doar morţii. Şi se bucură hoţii, noaptea!

Autori


Văd că liderii PSD-ALDE, Dragnea, Grindeanu, Tăriceanu şi alţii, fac apel la dialog şi linişte, pace şi unitate, acuzându-l pe Klaus Iohannis că instigă la violenţă, promovează dezbinarea şi ura. Antena 3 ţipă că ţara se dezintegrează şi se oferă să „unească taberele“, să binecuvânteze „marea împăcare“. Cel mai nociv post de televiziune, expert în regizat proteste spontane, în linşaje odioase şi în isterii declanşate pe teme false, ne invită mieros: „Regăseşte-ţi liniştea. Regăseşte-ţi mândria. Scoate mania din România!“. N-am văzut în viaţa mea ceva mai revoltător până azi.

Cine a manifestat mereu maxim dispreţ faţă de dialog, consultare publică şi transparenţă, promovând legi pe sub masă, noaptea, pe furiş? Cine a ieşit din parlament la discursul preşedintelui, într-un gest de impoliteţe crasă, cine huiduie ca pe stadion, horcăie şi grohăie, agresează opoziţia verbal şi fizic, bruscând parlamentari sau arătând gesturi obscene? Cine a luat cu japca angajaţi, obligaţi să semneze pentru susţinerea guvernului Grindeanu sau să vină la Bucureşti pentru a face gălăgie, nicidecum linişte şi pace, la Cotroceni? Cine falsifică tot pe ce pune mâna, inclusiv proteste? Cine se deghizează din borfaş cu limuzină în cetăţean amărât indignat de pensia mică? Cine a clocit mineriada împotriva justiţiei pentru ca apoi să denunţe o imaginară lovitură de stat cu ajutorul străzii, deşi nimeni n-a contestat o secundă dreptul PSD de a conduce mai departe ţara?

Şi cine vrea până la urmă să elibereze esenţa urii în societate? Ce altceva înseamnă un infractor decât chintesenţa urii, ura faţă de lege, ura faţă de semeni, ura faţă de societate şi regulile ei? Cine sfidează protestatarii râzându-le în nas, anunţându-i că vor merge cu ordonanţa până în pânzele albe? Cine îşi bate joc de la tribuna parlamentului de tinerii veniţi în Bucureşti cu trenul la proteste, spunându-le că beneficiază de gratuitatea introdusă de PSD? Cine refuză ostentativ dialogul cu ambasadele occidentale, îngrijorate în mod legitim de evoluţia evenimentelor din România, interzicând în mod stupid orice contact oficial cu ele? Cine visează de dimineaţa până seara la suspendarea preşedintelui, la confiscarea puterii totale?

Aceiaşi care, la fel ca Ion Iliescu în anii ‘90, făceau apel la linişte şi dialog, dar au chemat apoi minerii cu bâtele să facă ordine. S-au schimbat în ultimii 27 de ani doar cu numele. Au păstrat metodele intacte. Şi astăzi tot cu „Nu ne vindem ţara“ păcălesc populaţia, slogan adus puţin în actualitate. Tot străinii, sorosiștii, şi duşmanul extern în general vor să rupă ţărişoara, ne exploatează ca pe o colonie occidentală. Gogoşi umplute cu rahat le vindea Iliescu oamenilor ieşiţi din întunericul comunist, tot asta le serveşte Dragnea aceloraşi nefericiţi ajunşi astăzi la mila lui.

Televiziunile mogulilor au grijă şi de ceilalţi, de cei care n-au trăit prea mult sub comunism, dar nici nu dispun de discernământul necesar să filtreze informaţia cu propria minte. Sistemul de educaţie gândit de PSD are grijă să scoată cât mai mulţi aşa, cu beznă în cap, fără valori şi repere în viaţă. Orice reformă menită să grăbească emanciparea societăţii înseamnă un pericol direct la supravieţuirea celor mai otrăvite moşteniri lăsate de comunism: corupţia ca mod de viaţă, minciuna şi manipularea, falsificarea orwelliană a realităţii, răsturnarea valorilor, sărăcie şi subdezvoltare peste care tronează o nomenclatură privilegiată, plasată mereu deasupra legii.


Adică ei, Dragnea, Tăriceanu, Grindeanu, Iordache şi armatele de borfaşi din spatele lor dau foc la ţară, toarnă gaz pe vălvătaie şi apoi tot ei acuză echipa de salvatori că dărâmă şandramaua? Cât de stricat, de murdar şi de putred pe dinlăuntru trebuie să ajungi ca să te comporţi în halul asta? Cu ei la putere vom fi într-un pericol continuu de acum încolo, nimic nu ne salvează în afară de noi înşine. Pot să-i înţeleg că s-au speriat de furia străzii, de căderea drastică în sondaje şi acum vor linişte, armonie şi pace! Nu o pot avea după toate câte le-au făcut! Vor să ne adoarmă, să ne inducă sentimente de vinovăţie. Adică tot noi suntem culpabili dacă ţara va merge prost! Iar de afară, ghinion, protestele, gălăgia, hărmălaia din România se văd foarte bine! Americanii, de pildă, le citesc ca un semn încurajator pentru democraţie! Numai Dragnea şi ai lui se sperie de ele.

Ne luptăm azi pentru viitorul nostru, pentru supravieţuire, nu doar pentru independenţa justiţiei. Ce stat vrem să fim, european sau ţară bananieră, cum se întreabă deja presa elveţiană?

Asaltul borfașilor asupra codurilor penale a fost doar scânteia care a aprins fitilul. Am presentimentul că, dacă vom ceda acum, dacă vom urma apelurile înşelătoare, ne-am ars pe termen lung. În linişte se petrec doar morţii. De linişte se bucură doar hoţii, noaptea. M-am săturat până peste cap de liniştea iliesciană! Ne-au mai cerut şi alţii să dormim liniştiţi că lucrează ei pentru noi! Nu vreau să ajung un mort cu ochii holbaţi la cum ne goleşte buzunarele o bandă de gangsteri politici! Nu vreau să trăiesc în pace şi armonie, în dialog şi unitate cu hoţii din politică, nici să mă împac cu borfaşii!Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 9 februarie 2017

Actualitate

» România #rezistă
» Proteste împotriva Guvernului Grindeanu, la Cluj, Sibiu, Constanţa şi în alte oraşe
» Şase români au murit de gripă în ultima săptămână
» România împrumută Republica Moldova cu 50 milioane de euro
» Vâlcea: Pod peste râul Olt prins între gheţuri. Pompierii au intervenit şi au rezolvat problema cu explozibil
» Bucureşti: Protestatarii s-au adunat din nou în Piaţa Victoriei
» MAE: Sistemul de apărare anti-rachetă de la Deveselu nu este îndreptat împotriva Rusiei
» Grindeanu o propune pe Ana Birchall ca ministru interimar al Justiției
» Siria: Trei militari turci, ucişi din greşeală de aviaţia rusă
» Ungaria, pregătită să ridice un al doilea gard la frontiera sudică
» Consulul general al României la Montreal, rechemat la cerere, de la post
» Nicușor Dan, după demisia lui Iordache: Mai sunt doi piromani la rând
» Augustin Lazăr cere ca procurorul general să fie numit la propunerea CSM

Local

» Deşeuri colectate la grămadă
» Containerele de la Slatina, îngropate, dar fără colectare selectivă
» Selecţia gunoiului este greoaie
» Primarul din Orleşti, trimis în judecată la trei ani de la comiterea unui accident rutier
» Sat din Mehedinți terorizat de hoți, polițiștii – depășiți de situație
» 39 de angajaţi CFR au furat 3.000 de litri de motorină
» Vâlcea: Bărbat dat dispărut din 6 februarie

Dolj

» Asfaltul din Craiova le întinde șoferilor tot mai multe capcane
» Școlile, solicitate să extindă programul step by step
» Colectarea selectivă nu se face la platforma de gunoi
» Cât e de importantă integritatea în afaceri
» Angajată a unui birou notarial, condamnată pentru trafic de influență
» Craioveni arestați pentru trafic de persoane şi cămătărie
» Reparaţii cu iz penal la Grădiniţa Izvoare
» Craiova: Lia Olguţa Vasilescu a trecut prin mijlocul protestatarilor din Piaţa Mihai Viteazul şi a fost ignorată
» Craiova rezistă. Protestatarii s-au adunat din nou în Piaţa Mihai Viteazul
» Avertizare meteo: vreme deosebit de rece, în special în sudul şi estul ţării
» Dolj: Arestaţi preventiv pentru trafic de persoane şi camătă
» Doljul rămâne județul cu cel mai mare de număr de șomeri din țară

Gorj

» O mie de disponibilizări anunţate la CEO
» Protocol de colaborare cu Raed Arafat pentru intervenţiile în zona montană
» Zece lei plimbarea cu telescaunul la Rânca
» 265 de containere pentru deşeuri
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Subvenţii pentru fermierii care îşi arendează terenurile agricole
» Proteste şi la Târgu Jiu
» Gorj: Fostul primar din Padeş, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare
» Gorj: Poliţia Rutieră rămâne cu şef interimar, după ce concursul pe post a fost anulat
» Gorj: Control judiciar 60 de zile pentru pentru cei 10 suspecţi reţinuţi pentru încăierare

Sport

» ACS Podari, victorie și cu Kladovo
» CSO Filiași, amical cu Progresul Segarcea
» Fraseniuc ratează meciul cu Mureşul
» Fotbal / România U16 a câștigat meciul doi cu Cipru. „Școlarul” Dragoș Albu a fost decisiv
» Fotbal / Lui Bucurică i s-a îndeplinit dorința de a juca pentru Craiova

Educatie

» Noi reguli pentru „Școala altfel“

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top