19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiMeciul nostru e la Iaşi

Meciul nostru e la Iaşi

Acest 1-1 cu Franţa nu trebuie transformat într-o mare victorie, aşa cum văd că se încearcă pe ici, pe colo. Este un rezultat pozitiv, dătător de speranţe. Am putea spune că este un nou început pentru naţionala pregătită de Răzvan Lucescu, dar rezultatul nu ne mai ajută la calificarea pentru CM din Africa, cel puţin aşa văd eu lucrurile. Dacă disecăm meciul propriu-zis, nu cred că greşesc afirmând că egalul a fost obţinut şi cu noroc. Mă gândesc la ratările de la începutul întâlnirii, chiar şi la „golul“ nostru, acel autogol al lui Escude. Însă, fără noroc nu faci aproape nimic în viaţă. Dacă ar fi să intru în anumite detalii – pe care şi Lucescu cel mic le ştie – ar trebui să spun că sunt destule de pus la punct la echipă, astfel încât următoarea campanie de calificare – la CE – să fie una de succes pentru naţionala României. De exemplu, linia de mijloc n-a recuperat mingi multe de la francezi, iar unele greşeli individuale le-au făcut şi celelalte compartimente. Am jucat însă cu vicecampiona mondială, aşa că nu trebuie decât să încurajăm noua echipă naţională. Sau, mă rog, aproape noua echipă…
Cred că Răzvan Lucescu s-a bazat mult pe aportul fizic al tricolorilor în condiţiile în care francezii dispun, pe lângă putere fizică, şi de o tehnicitate aparte. La noi, lucrurile sunt cam aşa: cine-i tehnic nu prea aleargă, iar cine poate să alerge şi este puternic nu prea are tehnică! Chivu – fotbalist, fotbalist… Mi-a plăcut Apostol, a fost o surpriză plăcută.
Prin accidentarea lui Dănănae, Craiova nu a avut pe nimeni în lot… Fără supărare, dar Florin Costea încă rătăceşte pe teren, iar Dorel Stoica, la acest început de sezon, este inconstant în evoluţii. Sunt curios cum se vor comporta galeriile din Bucureşti la meciul de mâine, cu Austria. Indiferent de orgoliile celor de la Dinamo, Steaua sau Rapid, miercuri toţi fanii trebuie să fie o singură galerie, pentru tricolori!
Revenind la Craiova: astăzi, pe „Ion Oblemenco“, naţionala mică (oltenească!) a lui Săndoi dispută un meci oficial cu reprezentativa similară a Republicii Moldova. Este momentul şi pentru suporterii Universităţii să revină la fotbal, adică în tribunele legendarului stadion din Bănie, şi să fie alături de cei şase olteni: Silviu Lung jr., Găman, Barbu, Bărboianu, Mihai Costea şi antrenorul Emil Săndoi. Toată Oltenia trebuie să fie cel de-al „12-lea titular“ al echipei naţionale de tineret, iar la următorul meci de acasă al Ştiinţei, derbiul cu Rapid de peste două săptămâni, „Ion Oblemenco“ să fie plin.
Ştiinţa? Partida de la Iaşi este importantă pentru continuitate, adică să sperăm că meciul reuşit cu Gloria se va repeta şi în Dealul Copoului. Sunt unele probleme de lot, dar înţeleg că ar fi posibil redebutul lui Trică la Universitatea… Eugen este un talent, salut revenirea lui acasă, dar pentru el mai trebuie să muncească uneori şi alţii! De când s-a născut, el nu face faza defensivă, ca şi socru-său! De altfel, nici Florin Costea nu se prea oboseşte să se implice în faza defensivă… Aşa că meciul de la Iaşi trebuie tratat de ECHIPĂ cu atenţie şi dăruire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS