11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiSclavi pe plantaţia lui Mititelu

Sclavi pe plantaţia lui Mititelu

Trăim într-un stat miliţienesc-comunist, unde orice drept îţi poate fi încălcat oricând dacă dai peste un organ de protecţie gata de acţiune. Deplasarea de la Dinamo din weekendul trecut nu a făcut excepţie de la regulă, mulţi dintre cei prezenţi pentru a-şi susţine echipa aflând pe propria piele ce înseamnă să nu locuieşti în Capitală, să nu ai voie să-ţi faci nevoile sau să-ţi cumperi de mâncare, deoarece Jandarmeria Bucureşti, Argeş şi Dolj pot face numai ce vor ele. Epoleţii de pe umeri sunt valabili doar când în faţa lor se află studenţi, copii sau oameni fără prea mare importanţă. Cum ar fi arătat deplasarea dacă microbuzele ar fi fost pline de interlopi?
Bătaia, batjocura, înjurăturile au devenit familiare suporterilor olteni la meciurile din Bucureşti, iar clubul nu numai că nu dă nici un semn de indignare, ci mai mult încurajează şi dă mână liberă oricui doreşte să abuzeze în vreun fel de masa de oameni, vinovaţi doar că îşi iubesc şi urmează echipa.
Cine e de vină pentru toată această mascaradă? Nimeni altul decât patronul Mititelu, care, în complicitate cu forţele de ordine, a declanşat războiul cu susţinătorii Ştiinţei, afirmând chiar în direct la un post de televiziune că cine nu e cu el o să mai păţească asta. Cu mentalitatea unui paranoic care visează noaptea (precum idolul din Ghencea) ce o să se întâmple pe zi, Mititelu a presupus că acea coregrafie şi acei suporteri veniţi să ajute echipa, să câştige în Groapă fac parte din arsenalul unei gherile teroriste, venită să saboteze tot ceea ce a realizat el, fără să-i dea cineva o cană cu apă.
Mititelu, noua persoană non-grata din Craiova, a făcut însă o greşeală. În disperare, a acţionat iarăşi instinctiv şi, în loc să rezolve un conflict cu persoanele pe care le acuză, a preferat să dea în 200-300 de oameni sosiţi la meci. Pe sistemul „Luaţi-i, bă, că nu-s cu mine!“, noul Comandant a sacrificat o masă de victime colaterale. Probabil, în scurt timp o să se dezică de toată peluza de pe „Extensiv“, pe urmă de cea de pe „Ion Oblemenco“ (a mai făcut-o la meciul cu Urziceni ), iar în viitor, de tot stadionul.
De fapt, asta vrea Mititelu, cel care vede duşmani peste tot.
Prin eliberarea aşa-numitelor „acreditări de deplasare“ şi a „UCV cardurilor“, patronul doreşte controlarea spectatorilor. Adică, dacă îmi place faţa ta, te las să intri, dacă nu, adio. Mititelu vrea să formeze o galerie de aplaudaci, uşor de manipulat şi de controlat, care să nu-l conteste nici când o să-l vândă pe Costea la Steaua, nici când o să-i dea meciul oierului din Ghencea. O masă de oameni care să aclame „inteligenţa“ unui om care prin acţiunile sale îşi dă foc singur la tot ce a realizat.
Este a cincea oară când Universitatea Craiova şi-a batjocorit suporterii, după deplasările din Ghencea şi Giuleşti (suporterii au fost bătuţi şi amendaţi prin secţiile de poliţie), după celebrul meci de pe Dinamo II (nu a intervenit nimeni din club să oprească măcelul din tribune), după meciul cu Urziceni (cine s-a nimerit să fie în peluză a fost bătut bine în oraş) şi terminând cu batjocura şi abuzurile de la ultima deplasare la Dinamo.
Repet, cei prezenţi la meciul cu Dinamo nu veniseră pentru scandal, cum încearcă să muşamalizeze Mititelu. Dacă voiau scandal, aveau timp să-l facă la Bistriţa, la Cluj sau cu Oţelul, când tot el îi lăudase. Au venit la meci pentru echipă.
Ce ne dorim? Demisia lui Vice (pentru că dintr-o legendă a galeriei a ajuns să nu comenteze la derapajele lui Mititelu şi să-şi închidă telefonul când i se cere ajutorul) şi a tuturor celor din club care mai au un dram de onoare.
Pacea şi liniştea s-au spulberat, iar Mititelu este acum în aceeaşi oală cu Staicu şi Neţoiu, deşi nici unul dintre cei doi miliţieni nu a procedat aşa cu galeria Ştiinţei. Ruşine!!!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

65 COMENTARII