11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Veni, Vidi, Vice!

Nu am avut onoarea să îl cunosc pe Vicenţiu Neagoe. Tot ceea ce ştiu este din poveştile celor care au fost alături de acest simbol al galeriei Universităţii în atâtea meciuri, acasă şi în deplasare. Despre el auzi numai cuvinte de laudă. Mereu a fost aproape de suporterii Craiovei, mereu a încercat să îi impulsioneze şi să îi ajute. Mereu a încercat, prin propriile sale metode, să acţioneze împotriva conducerilor, atunci când echipa a fost furată şi maltratată de Ilinca, Neţoiu sau Staicu. Este un simbol, o legendă a peluzei craiovene. Este recunoscut şi respectat, după cum bine spunea un fan, peste tot în ţară. Toate galeriile îl ştiu drept „Vice“ şi nici chiar cei care i-au fost duşmani în confruntările din trecut nu pot să spună un lucru rău despre acest om.
Vicenţiu Neagoe a fost numit în postura de director executiv adjunct şi are ca principal obiectiv refacerea relaţiilor cu suporterii alb-albaştri, care, în timp, din cauza nenorocirilor abătute asupra echipei, s-au depărtat şi au devenit circumspecţi şi mai pesimişti în privinţa promisiunilor despre viitorul Universităţii Craiova. Suporterii şi-au pierdut încrederea, iar „Vice“ a fost adus pentru a îi rechema alături de echipă şi pentru a le readuce respectul cuvenit din partea clubului, pierdut în urma unor declaraţii precum: „Nu avem nevoie de suporterii care critică!“.
„Vice“, ca şi Balaci, reprezintă o garanţie despre intenţiile bune ale patronului în privinţa Ştiinţei, iar numirea sa este considerată, şi pe bună dreptate, cea mai bună mişcare făcută de Mititelu de la cumpărarea clubului. Numai că acesta are o misiune extrem de grea. Nu să împace cele două peluze. Pentru că acestea s-ar uni extrem de uşor, cu mici compromisuri de o parte şi de alta, prietenia dintre membrii brigăzilor fiind mai puternică decât orice interes al unora din galerie. Dificultatea o să fie în a împăca ultraşii cu oamenii de la tribuna a doua şi din restul stadionului. Oamenii care au prins vremurile acelea frumoase, în care campionatul, cupa şi prezenţa europeană poposeau în realitate în Bănie şi nu erau doar un simplu ideal, neatins nici în vis de actuala echipă. Aceasta este marea problemă. Cum o să reuşească să împace două generaţii diferite, una a umilinţei şi una a gloriei. Una care a fost alături de Universitatea numai în perioade grele şi una care a prins şi acea „rară bucurie“. Soluţia acestei probleme este extrem de dificilă, iar fostul lider o să trebuiască să găsească o cale miraculoasă.
Şi încă un lucru, „Vice“ trebuie să fie atent să nu cumva să cadă la mijloc în acest conflict între conducere şi contestatari, să nu fie folosit, ca mulţi alţii ce au avut apariţii în cadrul clubului, până nu au mai fost de trebuinţă. Stîngă este ultimul exemplu în acest sens: după ce l-a readus pe Andrei Ionescu în echipă, a fost debarasat în urma unui conflict cu un jucător. Să nu fie adus doar pentru a se răsfrânge atacurile suporterilor asupra sa sau pentru a critica fanii atunci când i se va cere, ştiindu-se faptul că numai un nebun ar putea să-l acuze pe acesta că face jocurile patronului.
Din partea mea şi cred că a tuturor, numai succese şi realizări! Omul merită pe deplin funcţia. Merită să fie lângă echipa pe care o iubeşte, iar suflarea alb-albastră are încredere în el. Este omul potrivit la locul potrivit. Dar trebuie să treacă peste patron, şi cum chestia asta nu a reuşit să o facă nimeni, cade o umbră de îndoială şi asupra şanselor lui Vicenţiu Neagoe de a reuşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII