20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Se caută primar

Fiind un simbol al Olteniei, pe seama Universităţii Craiova s-a făcut mereu campanie electorală în vederea obţinerii diverselor funcţii de conducere din Cetatea Băniei. De la primarul Bulucea, care nu ezita să proclame susţinerea pentru Stiinţa şi sentimentele alb-albastre, şi până la Dinel Staicu, un om care mai avea să-şi pună chipul în locul leului pe stemă, în disperarea ce îl cuprinsese, numai să-l voteze lumea ca primar al Craiovei. Ultimul sosit, Solomon, la fiecare început de an, poate în vederea liniştirii alegătorilor care vor performanţe sportive, mai ales fotbalistice, promite milioane de euro din bugetul local în vederea redirecţionării către sportul craiovean, însă nu s-a văzut nimic concret. Deocamdată însă, cum le stă bine unor aleşi moderni, de la vorbe până la fapte mai e foarte mult şi, probabil, fraza „Nu avem bani, poate de la anul!“ o să ajungă un obicei.
Sportul craiovean e în declin şi se pare că situaţia nu se va schimba. Sala Sporturilor e o ruină de o eternitate, fără să se mişte un deget pentru refacerea ei. Hipodromul e planificat pentru un parc de distracţii şi nu pentru scopul său propriu-zis. Stadionul „Tineretului“ începe să capete iz de spaţiu comercial, de parcă nu ar fi destule în Craiova, încât e musai să dărâmăm unul din multele stadioane ale Băniei.
Oraşul e împânzit de fântâni arteziene şi alte lucruri menite să îţi fure privirea, însă lucrurile cu adevărat importante rămân parcă uitate. Şi nu zice nimeni că, într-adevăr, centrul nu arată frumos, lucru necesar pentru un oraş precum Craiova, însă acum, că s-au terminat lucrările, primăria ar putea să-şi îndrepte fondurile, cât de puţine, şi spre echipa fanion a Olteniei.
Când Universitatea a căzut în B, primarul Solomon a ieşit în faţă şi a început să jure că oraşul Craiova o să aibă echipă în prima ligă indiferent de cine o să preia frâiele Ştiinţei. Ba mai mult, când a fost atacat prin mesaje venite din partea suporterilor la meciuri, acesta a catalogat toţi contestatarii drept oamenii lui Mititelu.
Deocamdată suntem singura echipă din Liga I care nu primeşte nici o finanţare dinspre edili, singurul „avantaj“ fiind concesionarea stadionului, însă şi aceea doar pe doi ani, toate celelalte utilităţi fiind plătite de club. În locul sumelor care s-au investit în modernizarea bazei de la „Oblemenco“, oare, domnule primar, nu erau mai buni câţiva jucători pentru echipă? Ori dragostea ta, Toni, pentru Craiova e limitată când vine vorba de bani?
Războiul Mititelu – Solomon părea să se fi încheiat într-un timp, dar din cauza faptului că promisiunile pentru finanţare ale primarului nu s-au concretizat, răceala a intervenit din nou şi acum, după isprava cu planurile pentru „Tineretului“, se pare că ea va dăinui destul de mult în urbea noastră. Cui îi foloseşte acest război? Cu siguranţă nu echipei, dar dacă e să ne gândim, nu prea vezi multe lucruri bune, care să avantajeze Universitatea în acest oraş, fără să fie ascunse în spatele lor nişte interese personale.
Mandatele electorale se apropie de final, iar următoarea campanie o să fie iar suprasaturată de promisiuni îndreptate către echipa de fotbal. Se caută totuşi un primar care să vadă că în oraşul ăsta fotbalul este o obsesie, nu un hobby.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII