14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiViaţa a făcut dreptate!

Viaţa a făcut dreptate!

Agenţiile de presă au transmis miercuri, 20 iunie 2007, următoarea ştire:
„Curtea Constituţională a decis miercuri că articolul 3, alineatul 2 din Legea nr. 356/2006 de modificare şi complementare a Codului de procedură penală privind competenţa procurorilor militari în dosare în care sunt anchetaţi militari şi civili este neconstituţional.
Concret, în urma acestei decizii a Curţii Constituţionale, procurorii militari vor putea ancheta doar dosare în care sunt cercetaţi exclusiv militari. Dosarele în care sunt anchetaţi şi militari, şi civili vor fi cercetate de procurori civili. În această ultimă situaţie, procurorii civili care vor prelua aceste dosare va trebui să preia ancheta din stadiul în care se află, urmând să decidă asupra probelor şi actelor de urmărire efectuate.
Curtea Constituţională a fost sesizată cu o excepţie de neconstituţionalitate privind prevederi ale Legii nr. 356/2006 de modificare şi completare a Codului de procedură penală. Potrivit legii, «cauzele aflate în curs de urmărire penală sau de judecată la Parchetele ori instanţele militare la data intrării în vigoare a prezentei legi, date în competenţa Parchetelor sau instanţelor civile, vor continua să fie urmărite ori judecate de Parchetele sau instanţele militare».
Excepţia de neconstituţionalitate a fost invocată pe 12 iunie, în faţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în procesul cadrelor militare acuzate de fraudare a sute de persoane fizice şi a Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR) cu peste 450.000 de lei. În acest caz au fost trimise în judecată nouă persoane, dintre care şapte ofiţeri în rezervă şi doi civili“.
Ce nu ne spune ştirea e că aceasta prevedere aberantă, prin care justiţia noastră rămânea una de Belarus a lui Lukaşenko, a fost introdusă de Monica Macovei, cu complicitatea laşă a lui Călin Popescu Tăriceanu, la vremea respectivă dispus să fie şi ventilator pentru ministrul justiţiei, numai să nu cadă din copacul guvernării.
Prevederea viza, neîndoielnic, păstrarea drept anchetator al lui Ion Iliescu a procurorului Dan Voinea.
Pentru asta, de altfel, s-au şi răţoit la Curtea Constituţională, zicându-şi că o sperie, nişte grupuri poreclite organizaţii ale Societăţii Civile, în realitate comandouri de-ale lui Traian Băsescu.
Deşi sesizarea a fost făcută în procesul BIR, decizia Curţii scoate dosarele lui decembrie 1989 şi ale mineriadelor de sub laba sinistrului Dan Voinea.
Cel fixat de toate enciclopediile lumii drept tipul magistratului odios prin implicarea sa în mascarada de la Târgovişte s-a înverşunat să-l urmărească pe Ion Iliescu la ordinele stăpânului de la Cotroceni.
Pe 25 decembrie 1989, Dan Voinea (care nici acum nu ne-a explicat cum a fost el ales pentru misiunea atât de delicată a acuzării lui Ceauşescu) îl condamna pe un fost preşedinte la ordinele noului preşedinte, Ion Iliescu.
Acum târa pe fostul preşedinte, Ion Iliescu, prin anchete la ordinele noului preşedinte, Traian Băsescu.
Dacă n-ar fi fost decizia Curţii Constituţionale, Dan Voinea l-ar fi anchetat şi pe Traian Băsescu în clipa când ar fi ajuns şi el un fost preşedinte.
Desigur, anchetarea lui Ion Iliescu va continua. Pentru că şi procurorii civili tot un fel de militari sunt, la ordinele lui Traian Băsescu.
Vom  avea totuşi fericirea de a nu mai auzi, în fine, de Dan Voinea!
Viaţa a făcut dreptate!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII