19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiCând interesele sunt mai presus de regulament

Când interesele sunt mai presus de regulament

Având în vedere condiţiile financiare de la începutul sezonului şi faptul că lotul de anul trecut nu a putut fi întărit cu două-trei voleibaliste, aşa cum era în planificare, obiectivul pentru campionatul 2006-2007 a fost de a creşte trei-patru jucătoare pentru sezonul 2007-2008 şi o eventuală participare la turneul final. Trebuia ţinut cont că, faţă de echipa de anul trecut, în afară că nu am mai adus pe nimeni, am mai pierdut o jucătoare, pe Alina Ciorteanu, care a renunţat la volei. În plus, Smarandache a făcut o apendicită cu complicaţii, fiind indisponibilă aproape toată faza I, iar Puşa Dina a jucat mai puţin, diminuându-se potenţialul echipei. De asemenea, în campionatul 2006-2007 au apărut echipe puternice, cu nişte condiţii şi o logistică bine puse la punct, cum ar fi Dacia Piteşti, CSM Sibiu şi CSM Caransebeş.
Important era ca echipa să se califice în faza a doua a campionatului, când toată lumea ar fi fost în plenitudinea forţelor şi am fi putut să ne batem pentru primele două locuri, pornind de la zero, cum era regulamentul anul trecut, regulament cu care s-a început campionatul.
Surpriza a venit la sfârşitul primei faze, după 14 meciuri, când s-a aflat că se va ţine cont de rezultatele directe dintre cele patru echipe calificate, lucru hotărât de cineva de la federaţie şi neanunţat de la începutul campionatului. Schimbarea regulilor în timpul competiţiei este un lucru anormal, dar toate protestele nu au avut nici un efect, interesele unora fiind mult mai mari decât respectarea regulamentului iniţial.
În aceste condiţii, plecând cu handicap de două victorii, în faza a II-a echipa a câştigat patru jocuri din şase, pierzând numai în faţa câştigătoarei seriei, Dacia Piteşti, dar recuperând prin cele două victorii cu CSM Sibiu. Însă, în ultima etapă, echipa din Baia Mare nu a mai jucat meciul cu Sibiul acasă, aşa cum era normal, ci l-a disputat tot în deplasare, la Sibiu, ajutând formaţia gazdă să treacă pe locul doi la setaveraj.
Dacă nu erau toate aceste lucruri anormale (schimbarea de regulament la sfârşitul primei faze şi ambele jocuri la Sibiu ale echipei din Baia Mare), totul era conform planificării iniţiale şi Universitatea Craiova era la turneul final fără probleme, cu două victorii avans faţă de echipa din Sibiu. Acest lucru demonstrează din nou că, dacă vrei să fii sus, trebuie să-ţi faci echipă să poţi câştiga împotriva tuturor (adversari, arbitri sau alte interese), aşa cum era acum 20 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS