9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiSa ne uitam si in ograda noastra!

Sa ne uitam si in ograda noastra!

Deja s-a scris si comentat mult despre meciul de sâmbata, din Moldova, FC Vaslui – Universitatea 3-3, si probabil ca suporterii Stiintei si cititorii GdS s-au saturat de opinii peste opinii, unele diametral opuse. Ce am vazut eu in „luptele“ de la Vaslui? Ca, trebuie sa recunoastem, acolo parca a fost, la un moment dat, un fel de razboi in teren, continuat pe margine, apoi in vestiare. Fotbal adevarat a fost destul de putin, dar a fost o rasturnare incredibila de rezultat, un final in care Universitatea a pierdut printre degete, cum se spune, o victorie.


Craiova a inceput meciul aparându-se, cu un 5-4-1, dar si cu contraatacuri care s-au dovedit eficiente pe tabela de marcaj. Filmul meciului se cunoaste, mi-as permite sa comentez doar finalul incendiar. Cele doua schimbari efectuate de antrenorul Fane Stoica, D. Stoica si Gargalie, n-au facut altceva decât sa mareasca apararea. Ce a iesit? Gazdele au aruncat mingi inspre careul nostru, s-au vazut lupte aeriene si destula panica printre olteni, iar la scorul de 2-3 arbitrul Salomir a indicat, in ultimul minut, punctul cu var si asa a iesit un nesperat 3-3 pentru gazde.


Fara suparare, dar Marian Salomir a acordat corect lovitura de la 11 metri, atacantul Frunza fiind tras de aparatorul Universitatii! Salomir a gresit in alte momente, adica n-a eliminat mai devreme un jucator al gazdelor si atunci Universitatea, cu un om in plus, probabil ca altfel ar fi gestionat meciul pâna la final. Cred ca, in compensatie pentru aceasta favoare facuta gazdelor, nu le-a acordat acestora (FC Vaslui) o lovitura de la 11 metri inainte de finalul fierbinte.


Ar trebui sa ne uitam putin si in ograda proprie, adica antrenorii olteni puteau efectua inca o schimbare, ceea ce ar fi insemnat câteva minute câstigate, poate si o linistire a iuresului moldovenilor… Sa nu uitam, meciul s-ar fi putut incheia insa chiar cu 4-3! Domnilor de la Universitatea, prea multa galagie faceti pe margine, iar evenimentele controversate din vestiar lasa un gust amar. Fotbalul se joaca pe teren…


Universitatea – Steaua? Nu cred ca Universitatea, acasa, pe „Ion Oblemenco“, impotriva unei echipe care miercuri are meci in Franta, ar putea pierde. Si un egal cu Steaua ar fi un rezultat bun, dar tinerii jucatori olteni ar trebui duminica seara sa se autodepaseasca, sa lupte pentru victorie!


As mai avea si altele de comentat despre aceasta prima etapa din retur, dar spatiul nu-mi mai permite decât sa felicit pe ceilalti olteni, cei de la Pandurii Târgu Jiu, care, iata, nu au pierdut in Giulesti. Ce duminica grea avem acum: Pandurii – Dinamo si Universitatea – Steaua. Bafta oltenilor! Bafta si lui Sorin Cirtu in tentativa lui de a salva FC National de la retrogradare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII