22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiAti vazut lupul mâncat de oaie?

Ati vazut lupul mâncat de oaie?

Gheorghe Stefan are umor. „Vor sa ne faca“, a racnit celebrul Pinalti dupa ce a aflat ca meciul de mâine contra Universitatii va fi arbitrat de Balaj si ca Viorel Duru si-a dat acceptul ca partida sa se joace la Caracal. Asadar, Gheorghe Stefan, unul dintre membrii de vaza ai Cooperativei de altadata si cel care a lansat, printre atâtea alte vorbe de duh, si celebra expresie „ti fac io pi tini“, adresata in mai multe rânduri diversilor arbitri, se teme ca va fi furat! De cine? De catre Adrian Mititelu, omul care e iubit in Bucuresti la fel cum iubeste Mos Craciun vara. Cât despre Caracal, actualul primar de Piatra Neamt se arata revoltat ca Universitatii i s-a dat dreptul de a juca „intr-un oras din Oltenia“. Da’ unde sa joace, domn’ Pinalti? In Maramures? La Suceava? La Ruse?


Omul face atmosfera si se teme, neputând uita arbitrajul din meciul de acasa cu Poli Timisoara, din etapa trecuta. Poate ca acolo a fost furat, dar in spatele actiunii se tot vorbeste ca a stat Gheorghe Chivorchian, fostul sau tovaras de arme din vremurile de aur ale Cooperativei. Uneori, si rechinii se manânca intre ei, nu-i asa?


Revenind la rechini, pardon, la oile noastre, e de admirat frecventa cu care ziaristii de casa ai lui Mititelu sau, ma rog, ce-or fi ei, lanseaza pe piata informatia ca patronul Universitatii a mai vândut nu stiu ce pamânturi. Interesant, ori mai degraba comic, e ca desi se vorbeste cam despre aceeasi tranzactie, cifrele difera. Ba 7, ba 9, ba 10, ba 12, ba 13 milioane de euro, incât iti vine sa crezi ca nu sunt cifrele unor tranzactii, ci bilele norocoase de la 6 din 49.


In rest, incepe sa se repete minciuna de asta-vara. Se anunta un buget de vreo trei milioane pentru pauza de iarna si se vehiculeaza nume precum cele ale lui Soava, Gâlca, Bostina… Plus obisnuitele achizitii-racnet de prin Noua Zeelanda si Australia. Acum ceva vreme, un cititor al Gazetei de Sud postase pe pagina de internet un mesaj semnat, evident in gluma, „Adrian Mititelu“. Mesajul continea mai multe promisiuni desarte in genul celor pe care le tot comite vataful Universitatii.


Nici nu s-a stins bine ecoul tastaturii folosite de microbistul amintit, ca promisiunile si dezinformarile au inceput sa curga. Parafrazând un moto celebru al celor de la Catavencu, putem spune ca cititorii Gazetei de Sud sunt la fel de inteligenti ca noi!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS