A fost o vreme când sportul reprezenta una dintre cartile de vizita ale Craiovei. Echipele de fotbal, cele de volei (feminin si masculin), cele de handbal (f, m), tenis de masa reprezentau cosmarul celorlalte competitoare la fiecare ramura, formatiile din Craiova dominând campionatele respective. In acei ani, un grup de oameni inimosi (unii cunoscuti, altii nu, deoarece nu doreau sa apara in fata) si autoritatile locale au impus Craiova in topul localitatilor unde sporturile de echipa reprezentau o prioritate, atentie in viata orasului, reprezentând un fenomen social. Având modelele in fata lor, multi copii veneau la sport, incercând sa invete si sa-i copieze, visând sa ajunga si ei celebri, precum idolii lor. Astfel, baza de selectie era foarte mare si in fiecare generatie apareau elemente de valoare care completau loturile echipelor de seniori.
Cu timpul, lipsa sustinerii financiare si distrugerea Salii Polivalente au dus la retrogradarea tuturor echipelor din divizia A ! Normal, jucatorii de valoare au plecat la alte echipe unde conditiile erau mai bune. Astfel, nemaifiind jocuri de calitate, din prima liga, spectatorii nu au mai venit la sala, iar modelele practic au disparut.
Din cauza acestui fapt, copiii nu mai sunt atrasi de sport, tentatiile celelalte fiind mult mai puternice. Trebuie tinut cont de faptul ca banii care lipsesc de la sport vor fi cheltuiti inzecit in domeniul sanatatii. Majoritatea copiilor au uitat sa se joace, stând mare parte din timp in fata calculatorului, acest lucru ducând la probleme de vedere, de coloana sau de greutate datorita vietii sedentare. Astfel, numarul celor care ajung in sala de sport este foarte mic, iar posibilitatea de a gasi viitori performeri este foarte redusa.
Referindu-ma concret la echipele de la CS Universitatea, as vrea sa punct punctul pe „i“, cum se spune: daca jocurile sportive nu vor fi sustinute din punct de vedere financiar, acestea vor disparea in câtiva ani! Deja echipa de volei baieti este pe cale sa se desfiinteze, fiind doar inscrisa formal in campionat, dar neavând fonduri pentru a participa. Ca sa recladesti o echipa, costurile sunt de trei-patru ori mai mari, deoarece trebuie sa aduci jucatori din alte parti, sa le platesti salarii, masa, cazare s.a.m.d.
In momentul in care Sala Polivalenta va fi gata, s-ar putea sa nu avem ce sa bagam in ea din punct de vedere sportiv, jocurile pe echipe ramânând numai o amintire! Singura speranta de a ajuta sporturile de echipa sunt autoritatile locale. Urgent! Ar fi logic, este si legic. Trebuie inteles ca echipele reprezinta Craiova, nu un partid sau altul. Un exemplu: despre Piatra Neamt se aude numai la stirile sportive, unde audienta este foarte mare, cei de acolo având echipe puternice la mai multe ramuri de sport. Si acele echipe sunt finantate de autoritatile locale. Numai asa s-ar putea stopa caderea sporturilor de echipa si recladirea unor echipe puternice care sa domine iar campionatele din România.