11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiInca suntem balcanici

Inca suntem balcanici

Chiar daca fierberea fotbalistica este acum in Germania, incep cu evenimentul petrecut miercurea trecuta, incheierea campionatului din România. De voie, de nevoie, Steaua a câstigat medalia de aur a acestei editii. Chiar daca ultimul meci, cel câstigat la Vaslui, ramâne controversat prin prisma suspiciunilor asupra corectitudinii gazdelor, trebuie totusi sa recunoastem ca Steaua a fost echipa constanta a acestui campionat. Cu alte cuvinte, titlul l-a luat pe merit. Suntem insa balcanici, ne dam in petic, atât la propriu, cât si la figurat. Cei doi conducatori ai Stelei, Gigi Becali si MM Stoica, fac circ mediatic si creeaza presiune asupra echipei adverse, cum s-a intâmplat si la partida cu Vasluiul. In acest ultim meci, decisiv insa pentru soarta campionatului, gazdele au evoluat fara nici o tragere de inima, parca fara dorinta de a incurca pe cineva. Doar pe Porumboiu! Din pacate, Porumboiu, dupa aproape 40 de ani petrecuti in fotbal, inca n-a aflat care sunt smintitii si miseii… Ii avea in curtea proprie! Cum cine? Rednic si unii jucatori!


Dinamo, un club aflat la rascruce, si-a atins obiectivul, accederea in Cupele Europene, clasându-se pe locul trei. Iar acum si l-a tras pe „Strimbu’“ (Rednic – n.r.) antrenor… Bine ca Rednic n-a ramas la Universitatea.


Despre ocupanta locului doi, Rapid, ce as putea sa spun? In intâlnirea cu Jiul de la Petrosani, totul a fost OK pâna când Steaua a marcat primul gol la Vaslui. Vreau sa spun ca pâna atunci Rapidul a raspuns controlat la antijocul Jiului, gazdele facând totul pentru a beneficia de banii promisi de Gigi Becali, inclusiv iritându-si adversarul. Dupa ce Steaua a deschis scorul la Vaslui, elevii lui Razvan Lucescu si-au pierdut cumpatul, transformând meciul intr-un fel de corida. Iar „toreadorul“ Helesteanu a imblânzit repede taurii rapidisti, lasându-i in sapte! In concluzie, in ambele meciuri, de la Vaslui si de la Petrosani, am revazut balcanismul din noi. Mai altfel spus, capu’ mare si creierul mic!


De vineri, am vazut alt fotbal, parca din alta lume. A inceput cea de-a 18-a editie a Cupei Mondiale, iar spectacolul fotbalistic este la inaltime. Este si firesc, doar s-au calificat la CM 2006 echipe titrate din lume, plus unele care ofera surprize placute, cum a fost Trinidad Tobago in partida cu Suedia. Mi-am propus sa scriu câteva rânduri despre fiecare meci din Germania, dar acum, in faza grupelor, as ocupa prea mult spatiu tipografic. Las asta pe seama celor de la departamentul sport de la GdS. Personal, mi-a placut pâna acum Argentina. Vorbesc de meciurile pe care le-am vazut pâna duminica seara. As incheia cu o avertizare valabila pentru actualii conducatori ai LPF, FRF si conducatorii cluburilor: uitati-va cu atentie la tot ce se intâmpla in Germania, la civilizatia galeriilor, la respectul aratat pentru fotbal, la civilizatia in sine, la tot, tot… Se pot invata multe, daca vrem… Intram si noi in Uniunea Europeana!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS