20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiUn pas inainte, doi inapoi

Un pas inainte, doi inapoi

Adrian Nastase n-a anuntat, cum se astepta multa lume, ca accepta perchezitia, acum, dupa ce Parlamentul a votat impotriva cererii de perchezitie.


O greseala.


Cea mai buna dovada ca asa e: gestul n-a mai stârnit isteria activistilor Puterii din presa si de la televiziuni.


Nu acelasi lucru s-a intâmplat cu initiativa de a invita presa in Zambaccian.


A fost sau nu inspirata initiativa?


Da.


Cea mai buna dovada: isteria presei dusmane. Isteria care a lovit-o pe tusica Rodica Culcer, sefa comandoului cotrocenist de la TVR, spune totul despre lovitura data de Adrian Nastase prin deschiderea usilor apartamentului din Zambaccian. Fosta colaboratoare a Erei socialiste i-a interzis lui Iosif Boda sa raspunda invitatiei (alta dezamagire, Iosif Boda!) si a ticluit seara de seara o campanie isterica pe postul public, de televiziune, uitând ca automobilul si salariul nu mai sunt platite de Sorin Ovidiu Vintu, ci de cetatenii României.


Reactia oficialilor puterii e explicabila.


Intreaga afacere Zambaccian e o diversiune mediatica. Dosarul, asa cum a fost el facut public prin anumite piese, e o gluma din punct de vedere juridic.


Repet ce-am spus si scris de zeci de ori pâna acum: nu ma pun zalog ca Adrian Nastase nu se va fi dedulcit la coruptie.


In cazul strict al dosarului Zambaccian nu-i vorba de coruptie. Si cu atât mai mult de un dosar serios, beton, in stare a trece de prima sedinta de judecata.


Intreaga afacere tine de diversiunea mediatica. Din intreaga desfasurare de pâna acum s-a deslusit mecanismul folosit cu brio in momentele de criza din ultimii 16 ani: impotriva partidelor istorice, impotriva Pietei Universitatii, impotriva lui Petre Roman.


E mecanismul zvonurilor, al jumatatilor de adevar, al insinuarilor si sugestiilor neverificabile.


Un mecanism perfect pentru o societate neasezata, lipsita de spirit critic, de discernamânt lucid, cum e societatea româneasca de azi.


Mecanismul de compromitere a unui adversar se bazeaza pe un adevar: tot ceea ce nu e transparent poate fi obiect de legenda.


E ceea ce a inteles inaintea tuturor politicienilor Traian Basescu. Intuind ca tot ce e tinut deoparte de opinia publica poate fi obiect de diversiune, Traian Basescu a apelat la transparenta aproape absoluta.


Din motive care ne scapa, Adrian Nastase a refuzat cu obstinatie deschiderea catre opinia publica. Apropiatii sustin ca are oroare de exhibarea vietii personale.


Daca e asa, Domnia sa trebuia sa se faca pustnic, nu politician. Un politician e obligat sa faca multe lucruri in contra firii sale.


Tinând deoparte de opinia publica locuintele, averea, familia, viata personala, Adrian Nastase a dat posibilitatea folosirii din plin in campania de lichidare a sa ca om politic a mecanismului dezinformarii.


Initiativa de a invita jurnalistii a fost un prim pas spre contracararea diversiunii mediatice.


De aici isteria adversarilor sai.


Din nefericire, refuzul perchezitiei dupa votul din Parlament a fost o revenire la vechea politica.


De aici absenta reactiilor la adversarii sai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII