11.4 C
Craiova
vineri, 1 noiembrie, 2024

Care e problema?

Nu te poti abtine ca, din cind in cind, sa te intrebi; care e problema? Numai ca la noi problema e mai multe. Stim cu totii ca in România e saracie, ca sint multe lipsuri. Dar sa ne lipseasca si gunoiul nu ma asteptam. Cel putin asa am citit in ziare; ca in Craiova sint prea putine gunoaie si ca masinile care ar trebui sa le transporte stau degeaba. Caci nea Bulucea a comandat, din banii nostri, mai multe masini decit ne trebuia. Dar ce, asta e o problema? Eu cred ca in România exista multe gunoaie; chiar mai multe decit ar trebui. Dar trebuie sa stii unde sa le cauti. Caci ele se afla in locuri inalte, vizibile si de la departare, de aceea nu le vede cine ar trebui sa le vada… Si chiar daca le-ar vedea, la ce bun? Sint plimbati putin intre parchet si tribunal si apoi sint trimisi acasa.


Secretarul prefecturii unui judet european a fost prins furind din conservele destinate sinistratilor din Moldova. Ei si ce, asta-i o problema? Pai sint unii care ne fura de 15 ani, si nu numai de conserve, si care au transformat jumatate din populatia României in sinistrati. Si ce-au patit? Nimic, caci puscariile sint pline de cei care au comis fapte mult mai grave; de pilda, au furat doua gaini sau n-au platit o amenda de un milion de lei. Dar problema cu acest secretar nu e ca a furat, ci ca a fost prins; sa furi conserve cind sint atitea paduri, fabrici, paminturi, contracte, licitatii… Ceea ce dovedeste cit de incompetenti sint unii functionari. Care n-au invatat nimic din maiestria celor din guvernarea trecuta. Sa-i luam, de pilda, pe cei care au luat materiale necesare construirii unor diguri si si-au construit vile. Aceasta actiune este profund nationala, caci sacrificiile umane rezultate in urma inundatiilor care stau la temelia vilelor constituie o varianta moderna a legendei Mesterelui Manole.


Si parca n-am avea destule probleme, caci hop si Mona ca musca-n lapte, invocind motive de constiinta si caracter. Pai daca are asemenea defecte e clar ca n-are ce cauta in politica dimboviteana. Si vorba unui reputat comentator si ziarist: ce a facut Mona Musca in perioada in care a fost ministru in comparatie cu precedentul? Pai ce n-a facut fostul ministru. A stricat complexul Brâncusi, a admis profanarea mormintului lui Blaga, iar in Canada a facut reclama pentru produsele de toaleta, atragind cu virulenta atentia emigrantilor români de acolo ca sint nespalati. Si apoi, continua distinsul ziarist, ce valoare are faptul ca o anumita parte a presei a laudat-o. Daca cealalta parte a presei ar fi facut-o, asta da, ar fi insemnat ceva. Caci aceasta parte a presei a laudat si apreciat intotdeauna adevaratele valori – precum Iliescu, Nastase, Hrebenciuc, Iacobov, Mihailescu etc.


Demisia Monei Musca se intimpla tocmai cind clasa noastra politica a inceput sa prinda gustul activitatilor artistice, cu precadere dansul. Iliescu a dansat cu Nastase; dar acum Nastase l-a schimbat cu mai tinarul Geoana, iar Iliescu joaca de unul singur cazacioc, suferind din cauza ca partenera sa l-a tradat. Un dans lasciv si pasionant i-a unit pe Basescu si pe Tariceanu; dar a venit Stolojan si i-a spus lui Calin sa-si aleaga alt partener. La care acesta i-a raspuns ca nu vrea alegeri anticipate. Dansul acesta in care iti furi partenerul se numeste „polca pe furate“ si a fost dansul favorit al precedentei guvernari. Pe margine, vulpoii pesedei privesc si, cum unul dintre adversari face o miscare gresita sau isi calca partenerul pe picior, striga in cor: „ce bine dansezi; ai facut un pas minunat spre stinga, la noi ti-e locul“. Dar dansul preferat al tuturor politicienilor români este tangoul, in care, dupa cum se stie, se face un pas inainte si doi inapoi; in special cind e vorba de drumul spre Europa… In plus, lui Basescu ii place si batuta pe loc, desi ar fi dorit s-o joace in Piata Victoriei, printre tepe. A ramas numai dorinta, care, cum au constatat unii de sus, nu e constitutionala. Si daca va continua sa spere astfel, i se va gasi in activitatea sa vreun act neconstitutional si va fi demis, poate chiar actul conceptiei sale.


Dar nu asta e problema fundamentala. Adevarata problema fundamentala a noastra o gasim sintetizata intr-o intrebare pusa de multe ori in acest ziar: „cit esti de satisfacut de viata ta sexuala?“. Pai, cred ca românii sint multumiti, caci de 15 ani astia ne fac pe toate partile si noi nu zicem nimic. Semn ca ne place.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII