14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiRazboiul pentru clauza

Razboiul pentru clauza

Am mai spus-o, in disputa dintre Gica Popescu si Dinel Staicu pe tema noului contract al lui Ionut Rada, dreptatea este pe la mijloc. Detinind 50% din drepturile de vinzare ale lui Rada si fiindu-i si impresar, Gica negociaza dur, in stilul lui Giovani Becali, omul de la care a preluat stafeta in cadrul ISM-ului. Tinind cu dintii sa stipuleze in contractul jucatorului o clauza de reziliere nu mai mare de 450.000 de dolari, cam la jumatate din ce vrea Staicu, Gica ar putea fi acuzat ca trateaza Universitatea ca pe oricare alt club si nu ca pe echipa pe care, orice s-ar spune, o are cel mai aproape de suflet.

Pe de alta parte, desi greseste ca nu vrea sa aprofundeze subiectul, Gica discuta de pe pozitii de forta cu Staicu deoarece in privinta celor doi jucatori pe care ii detine in coproprietate, Rada si Stancu, el a facut pina acum doar avantaje Universitatii. Adica, i-a cedat fara nici o pretentie si cind a auzit cu ce salarii modeste au fost tratati, desi au ajuns in loturile nationale, nu a ezitat sa-i plateasca din propriul buzunar.

La rindul sau, este bine ca Staicu tine la pret, dar, fara suparare, joaca teatru cind spune ca va face eforturi supraomenesti numai ca Rada si Stancu sa ramina in Banie.

Si asta pentru ca inca de pe vremea lui Sorin Cirtu, neagreat si din cauza legaturii sale speciale cu „Baciul“, exista in interiorul echipei un puternic curent anti-Gica Popescu, care tinde sa-i cam „mature“ pe Rada si Stancu. Iar daca Rada s-a mai „strecurat“ in tur, avind norocul ca nu prea existau alternative pe postul sau, Stancu s-a trezit trimis urgent pe banca de rezerve, imediat dupa plecarea lui Cirtu.

Practic, la intilnirile dintre Gica si Dinel, nici unul nu a negociat cu inima. Daca Staicu a vrut bani mai multi, „Baciul“ i-a raspuns cu aceeasi moneda, cautind sa impuna conditii convenabile firmei de impresariat pe care o conduce. Asa ca, in cele din urma, discutia s-a purtat intre doi afaceristi, lui Gica Popescu fiindu-i imposibil sa-l asocieze pe Staicu cu Universitatea.

Din pacate, daca in viitor nu se va ajunge la un acord, n-ar fi exclus sa piarda toata lumea. In primul rind, jucatorii ar putea fi „sariti“ constant din formula de echipa, problema cu care Stancu s-a mai confruntat. Altfel, le-ar scadea cota, dar vor pierde si in planul formei sportive. La rindul sau, Gica i-ar putea plati in continuare pina la finalul actualelor contracte si atunci i-ar lua gratis, dar fara jocuri in picioare si deci greu de comercializat. Varianta cam neplacuta pentru impresar si jucatori si de pe urma careia Dinel nu s-ar alege nici el cu bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS