O diversiune a PSD?

Autori
Etichete ,


Avem, din cite se stie, o Autoritate de protectie a consumatorului. Daca, de exemplu, cineva vinde varza murata drept savarina cu frisca, Autoritatea intervine de indata. Din nefericire, n-avem o asemenea Autoritate si in domeniul intelectual. Daca am avea, Societatea Academica Romana ar fi fost de mult inchisa. Aceasta, deoarece firma condusa de Alina Mungiu, despartita de Pippidi printr-o linioara, e in intelectual ceea ce e in comert pravalia care vinde varza murata drept savarina cu frisca. Surprinde mai intii titlul. Romania are o institutie care se numeste Academia Romana. O institutie de traditie, care s-a intitulat mai intii Societatea Academica Romana. A pune de o firma cu numele Societatea Academica Romana inseamna a imprumuta pe sub masa autoritatea intelectuala a adevaratei Academii. Prestigioasa institutie a facut numeroase demersuri pentru ca autoritatile sa oblige buticul Alinei Mungiu sa-si schimbe numele. Demersuri mai mult decit justificate intr-o tara unde se presupune ca domneste bunul-simt. A pune unei firme numele de Societatea Academica Romana e ca si cum mi-as infiinta o firma de trimis dansatoare din buric in Italia cu numele de Adevaratul Guvern al Romaniei. Sub regimul PSD, bunul-simt nu mai domneste de mult, locul lui luindu-l calculele politicianiste. Asa se explica de ce Societatea Academica Romana si-a putut continua nestingherita activitatea.

Surprinde mai apoi asa-zisa activitate a Societatii Academice Romane. Din cind in cind, respectiva firma, cu sediul intr-o camaruta din Piata Amzei, linga o gaura pe care scrie cu creionul WC privat, pune pe toate faxurile si

e-mail-urile niste fleici publicistice fara sare si fara piper, produse exclusiv ale minutelor duduii Alina, cea care a reusit rara performanta de a falimenta o revista (Expres Magazin) si de a compromite o institutie (Televiziunea Romana). Astfel de texte fara cap si fara coada poate sa produca orice jurnalist incepator, mai ales ca visul oricarui debutant in presa e sa iscaleasca editoriale, datul cu parerea fiind cel mai usor lucru de la Rica Venturiano incoace.


Care e trucul prin care Alina Mungiu scoate la vinzare fasole batuta pe post de caviar? In loc sa prezinte textul drept ceea ce este- o suma de pareri personale, dintre cele care se dau pe sub mina pina si pe soseaua de centura -, firma doamnei ni-l ofera sub eticheta de Raport. Si nu Raportul unei anume persoane, ci Raportul ditamai Societatii Academice Romane. Recent, firma a scos pe piata un nou asemenea Raport. Chiar si la o simpla lectura, se vede imediat smecheria negustoreasca. E vorba de un banal articol gazetaresc, diferind de miile de asemenea ieftinatati din presa noastra multilateral dezvoltata doar prin proportiile de telenovela si prin limbajul pretentios, bombastic. Pompos intitulat Raport, articolul peltea are doua concluzii. Prima: PSD are imaginea unui partid corupt. A doua : alianta PNL- PD ar putea invinge PSD la alegerile viitoare. Sint doua concluzii de o banalitate legendara. Ca PSD are imaginea de partid corupt e un adevar care se vinde la toate tarabele din Tirgul politic autohton. Sansele aliantei PNL- PD constituie tema pariurilor in plan national, cu extindere si la romanii de pretutindeni. Cele doua concluzii nu sint simplul dat cu parerea al unei persoane muritoare. Sint rezultatul cercetarilor intreprinse de nemuritoarea Societate Academica Romana! Prezentare facuta in asa fel incit fraierii sa-si imagineze o armata de cercetatori, distribuiti pe institute, studiind la microscop, privind prin luneta, fortind memoriile unor calculatoare mai ceva decit cele de la NASA, si nu o jurnalista prea coapta transpirind intr-o camaruta din Piata Amzei.

Se intelege ca, pentru a prinde, trucul are nevoie de cineva din afara. Cineva care sa dea banalitatilor spuse pe un ton solemn autoritatea unei cercetari de rezonanta. Pentru a face din brinza la putina sampanie de Bordeaux, e nevoie ca Rapoartele sa fie luate in serios de cineva. Culmea – culmilor e faptul ca opozitia nu se prea da de ceasul mortii sa asculte de Rapoartele Societatii Academice. Partidul care a luat in serios activitatea firmei din Piata Amzei e tocmai partidul de guvernamint. De la aparitia asa zisului Raport academic, PSD a dus o campanie de o rara vigoare impotriva concluziilor, ba chiar si impotriva Alinei Mungiu, linioara de unire Pippidi. Fara aceasta concentrare a unui partid nu numai de guvernamint, ci si cu pretentii de gigant politic, asupra bietei placinte cu varza, Raportul ar fi trecut neobservat. Cum trec, de altfel, toate articolele pe care le publicam noi, ziaristii de bun-simt, sub iscalitura proprie si nu sub pseudonimul pompos Societatea Academica Romana.

La un partid care nu duce lipsa de miscari destepte, o asemenea prostie trezeste banuieli. Nu-i exclus ca intreaga tevatura mesterita de PSD sa fie o diversiune prin care PNL si PD sa ia in serios concluziile Raportului privind viitorul aliantei.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 22 august 2003

Actualitate

» ELECTROPUTERE, in focuri politice
» Copiii strazii si adolescentele gravide pot primi bani de la Banca Mondiala
» Doi primari doljeni, revocati din comisiile pentru pamint
» Teatrul „Elvira Godeanu“ va ramine fara director in plina stagiune
» Familii supleante pentru copiii abuzaţi
» Segarcea- centrul de intilnire a marilor firme străine producătoare de seminţe
» Licee conectate la Internet prin fibra optica
» Scurte stiri
» „Mi-a zis Mitrita: ba, Cornele, tu zbori!“
» Cine plateste analizele profesorilor?
» Spitalele doljene vor fi controlate de CNAS
» Stiri diverse
» Ministerul Economiei si Comertului analizeaza problemele industriei doljene
» Băieţelul care a căzut in cap de la etaj a fost incredinţat Centrului de Primire Minori
» Selecţia şi repartizarea viitorilor absolvenţi de gimnaziu, in fază de proiect
» SC GATMAT a iesit cistigatoare la licitatia laptelui si cornurilor pentru prescolari
» Sătenii din Leamna de Jos sint gata să blocheze din nou drumul
» Au mers pe jos 700 km pentru a trece fraudulos frontiera
» Doljenii – speriaţi de omida păroasă
» Producătorii romani de săminţă de griu – ameninţaţi cu marfă ungurească
» Un gorjean se plimba cu motocicleta la 12 metri deasupra Jiului

Local

» Stăpinii şoselei
» Taximetria – la un pas de legalitate
» Ambulanţă „călcată“ de un BMW
» Un autocamion face echilibristica pe marginea ripei
» Muncitorii de la SC CORA au intrat din nou in greva
» Doua masini s-au ciocnit linga politie
» Dosarul lui Ivanovici, streang pentru sotie?
» Un miliard de lei aruncat pe povesti din UE

Dolj

» Calin, cel mai tare din parcare
» … file de poveste

Gorj

» Multi gorjeni nu se urca la volan pina nu beau un paharel

Sport

» „Fiu de catea, plateste jucatorii!“
» Transferul lui Chivu de la Ajax la AS Roma este pus sub semnul intrebarii
» Startul in campionatul Spaniei ar putea fi aminat
» Armata – „GP“ Calafat 3-1
» „Ceferistii“ au trecut cu bine de vizita medicala
» Programul rundei a treia
» Staicu a cedat CSM Resita pentru un euro
» Extensiv debuteaza cu Electromagnetica
» Minerul Motru vrea răzbunare
» Pandurii şi-au propus să debuteze cu o victorie in noul campionat
» Njock i-a ingenuncheat pe copiii lui „Tata Jean“
» Ambele echipe visează la performanţele din prima etapă
» „Nu mi s-au mai părut aşa de valoroşi cum sint la televizor“
» S-au intors tricolorii craioveni
» Stancu a fost titular, Tudor – rezerva
» Moti s-a accidentat
» Arbitrul craiovean Silviu Bogdan a fost momit de Inter Pitesti

Opinii

» O diversiune a PSD?

Top