13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Carl Weathers, actor celebru pentru rolul din „Rocky”, a murit la 76 de ani

(VIDEO) Carl Weathers, actor celebru pentru rolul din „Rocky”, a murit la 76 de ani

-

Carl Weathers, care a devenit faimos ca Apollo Creed în filmele „Rocky”, a murit, potrivit managerului său Matt Luber. Weathers avea 76 de ani.

Actorul „a murit liniștit acasă” joi, a declarat Luber pentru CNN. Nu a fost disponibilă nicio cauză a morții. „Carl a fost o ființă umană excepțională care a trăit o viață extraordinară”, a spus familia sa într-o declarație transmisă CNN. „Prin contribuțiile sale la film, televiziune, arte și sport, el a lăsat o amprentă de neșters și este recunoscut în întreaga lume și de-a lungul generațiilor. A fost un frate, tată, bunic, partener și prieten iubit.”

El a apărut în zeci de filme și emisiuni TV, de la „Predator” la „The Mandalorian”, potrivit CNN.

A dat probă pentru Rocky chiar cu Stallone

Într-un interviu din 2015 pentru Hollywood Reporter, Weathers și-a amintit că a fost la probă pentru filmul Rocky. În comisie era Sylvester Stallone, despre care i s-a spus că este scenaristul filmului, fără să știe că era și vedeta. După aceea, simțind că lectura nu a mers bine, el și-a amintit: „Tocmai am scăpat: „Aș putea face mult mai bine dacă mi-ai da un actor adevărat cu care să lucrez”.

Personajul a fost, evident, inspirat de Muhammad Ali, pe care Weathers l-a cunoscut mai târziu. Weathers și-a folosit expunerea „Rocky” într-un număr de alte roluri care au valorificat fizicul lui impunător, inclusiv filmul de acțiune SF „Predator” din 1987, cu Arnold Schwarzenegger.

„Un om cu adevărat mare”

Anul următor, a jucat rolul unui polițist din Detroit în filmul prost primit „Action Jackson”. Rolurile ulterioare au inclus comedia lui Adam Sandler „Happy Gilmore” și filmele TV „În căldura nopții”, serialul „Arrested Development”. O fost vocea lui Combat Carl în franciza „Toy Story”. Cel mai recent, Weathers a jucat un rol secundar cheie în seria „Star Wars” „The Mandalorian” – câștigând o nominalizare la Emmy ca actor invitat într-o dramă pe Disney+. A regizat și unul dintre episoadele peliculei. Weathers a regizat, de asemenea, episoade din mai multe seriale TV, inclusiv „Chicago Med”, „Law & Order” și „Hawaii Five-O”.

Născut în New Orleans, Weathers a jucat fotbal la colegiu la San Diego State. A jucat pentru scurt timp la profesioniști cu Oakland Raiders și în Canadian Football League. A renunțat la fotbal la mijlocul anilor 1970 și a început să se apuce de actorie. A câștigat roluri în două filme înainte de descoperirea sa cu „Rocky”. Weathers a fost căsătorit de trei ori și i-au supraviețuit doi fii.

Citește și: (VIDEO) Mehedințean reținut pentru mărturie mincinoasă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pasajul suprateran din Craiova va fi reabilitat în acest...

Pasajul suprateran din centrul Craiovei va fi reabilitat în...

ȘTIRI GdS