2.8 C
Craiova
sâmbătă, 9 decembrie, 2023
Știri de ultima orăMagazinShakira a ajuns la un acord cu autoritățile fiscale pentru a evita un proces de fraudă fiscală

Shakira a ajuns la un acord cu autoritățile fiscale pentru a evita un proces de fraudă fiscală

Vedeta columbiană Shakira a ajuns luni la o înţelegere cu procurorii pentru a evita un proces în Barcelona pentru acuzaţiile de neplată a 14,5 milioane de euro (15,7 milioane de dolari). Suma reprezintă impozitul pe venit din Spania între 2012 şi 2014, relatează Reuters.
Ca parte a înţelegerii, ea a acceptat acuzaţiile şi o amendă de 50% din suma datorată, adică mai mult de 7,3 milioane de euro.

Cântăreaţa a acceptat o altă amendă de 438.000 de euro pentru a evita o pedeapsă cu trei ani de închisoare, a declarat judecătorul în timpul unei audieri iniţiale.

„Recunoaşteţi faptele şi vă conformaţi cu noile sancţiuni care au fost solicitate?”, a întrebat judecătorul Jose Manuel del Amo Sanchez. „Da”, a răspuns Shakira.

Îmbrăcată într-un costum roz, asortat cu o geantă roz şi ochelari de soare, ea a sosit cu câteva minute înainte de ora locală 10.00 (11.00, ora României), însoţită de avocaţii săi, pe fondul unei frenezii mediatice. Joi seară, Shakira a câştigat două premii Latin Grammy la Sevilla.
Anterior, interpreta hitului Hips Don’t Lie, care mai are în curs o a doua anchetă pentru fraudă fiscală în Spania, promisese să lupte împotriva a ceea ce ea a numit acuzaţii false. Procuratura cerea o pedeapsă cu până la opt ani de închisoare şi plata taxelor pe care le datorează.

Citește și: Ziua Liceului „Voltaire“ Craiova – Je peins mon Avenir

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS