1.4 C
Craiova
vineri, 1 decembrie, 2023
Știri de ultima orăLocalDoljZiua Liceului „Voltaire“ Craiova - Je peins mon Avenir

Ziua Liceului „Voltaire“ Craiova – Je peins mon Avenir

Liceul „Voltaire” din Craiova, coordonat de director Prof. dr. Dorina – Loredana Popi, elevii, dascălii, părinții, absolvenții promoțiilor anterioare, dar și invitați de onoare, vor sărbători a opta aniversare, sub semnul emoțiilor și al dorinței de a împărtăși tuturor bucuria de a fi voltairian.
Sărbătoarea va fi, miercuri, 22 noiembrie, în sala de concerte a Filarmonicii „Oltenia”, din Craiova.

Tema acestei ediții aniversare constă într-o reinterpretare a personajului Gavroche, din romanul „Mizerabilii” de Victor Hugo. Spiritul său revoluționar, curajul, tăria de caracter și perseverența sunt virtuțile care ne-au inspirat să creăm povestea unui erou care, deși multiplicat în ipostaze inedite, va rămâne în memoria tuturor drept un biruitor al dreptății. Recursul cu smerenie la trecut ne arată, în fond, că adevăratele modele umane au fost întotdeauna aproape de noi.

Zilele dedicate celebrării aniversării liceului, se vor încheia vineri, 24 noiembrie 2023, cu concursul gastronomic „Les cuisines du monde”, devenit deja tradiție.
Așadar, cei opt ani în care Liceul „Voltaire” a promovat interculturalitatea și plurilingvismul, fiind o unitate școlară receptivă la noile provocări în domeniul educației formale și non-formale, vor fi de acum pașaportul pentru provocările viitoare.

Citește și: Deschiderea unei noi microstagiuni Teatrul Colibri Craiova cu Teatrul ACT București

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS