9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPremieră medicală: Un bărbat a primit un penis bionic

Premieră medicală: Un bărbat a primit un penis bionic

Primul pacient din lume care a primit un implant penian a suferit un accident în copilărie, și de abia acum s-a putut bucura de această „funcționalitate”.

Mo Abad, de 48 de ani, din Edinburgh, a suferit o procedură revoluționară prin care un chirurg plastician a creat un penis bionic, acoperit de pielea grefată de pe braț.

Primul bărbat cu penis bionic din lume a vorbit despre intervenția de chirurgie plastică prin care i s-a montat un membru artificial, relatează Daily Star.

Mo Abad, din Edinburgh, și-a pierdut organele genitale atunci când a fost târât 500 de metri sub o mașină. Căzuse pe șosea când era copil.

Operația a costat 70.000 de lire sterline

Bărbatul a petrecut șase ani din viață prin spitale, unde „medicii au făcut tot ce au putut, dar nu au reușit să-i salveze penisul”. Primele speranțe au apărut când avea 30 de ani, dar tehnologia era de abia la început, și a mai durat până ce visul i s-a împlinit.

De abia în 2017 i s-a montat un penis bionic de ultimă generație, în valoare de 70.000 de lire sterline, care i-a permis să-și piardă, în sfârșit, virginitatea. Mo a relatat cum i s-a schimbat viața, de atunci.

Bărbatul a declarat pentru LADbible că a fost „nervos”, dar și „emoționat” în momentul procedurii de faloplastie. Intervenția a presupus ca medicii să-i ia piele de pe braț înainte de a construi un penis din ea.

Implantul a fost apoi plasat într-un dispozitiv electronic, pentru a-i permite, să facă sex cu penisul său bionic, iar bărbatul a povestit că a avut posibilitatea să-și aleagă dimensiunea.

„Aș fi putut să-i spun medicului că vreau unul de 25 cm”, și-a amintit Mo, dar pe baza mărimii brațului de pe care a fost prelevată bucata de piele, membrul artificial a fost construit la o lungime de 20 de centimetri, iar bărbatul se bucura prea mult atunci ca să insiste pentru cei 5 centimetri în plus.

Mo chiar a primit o dispensă de la NHS, sistemul de sănătate britanic, care i-a decontat în totalitate operația de 70.000 de lire sterline.

Iar în urma intervenției, a spus că în sfârșit s-a simțit ca un „bărbat adevărat”. „Ceea ce așteptam cel mai mult era să stau în picioare și să fac pipi” a mărturisit el.

La două săptămâni după operație, Mo a putut în sfârșit să experimenteze o erecție, râzând: „Mi s-a ridicat. Dar nu am putut să o las jos.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS