14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinBebeluș născut dintr-un embrion în vârstă de 27 de ani. A doborât recordul stabilit de sora ei mai mare

Bebeluș născut dintr-un embrion în vârstă de 27 de ani. A doborât recordul stabilit de sora ei mai mare

Deși Molly Gibson are puțin peste o lună, aceasta s-ar fi putut naște oricând în ultimii 27 de ani, relatează CNN.

Embrionul din care s-a născut aceasta a fost înghețat în octombrie 1992 și a rămas în starea respectivă până în luna februarie a acestui an când Tina și Ben Gibson, un cuplu din statul american Tennessee, l-au adoptat.

Tina a născut-o pe Molly la sfârșitul lunii octombrie, la aproape 27 de ani după înghețarea embrionului.

Nașterea acesteia a stabilit un nou record privind cea mai lungă perioadă de timp după care un embrion înghețat a rezultat într-o naștere. Recordul anterior a fost deținut de Emma, sora mai mare a lui Molly.

Însă soții Gibson afirmă că nu recordurile contează pentru ei.

„Cu Emma am fost atât de încântați să avem un bebeluș”, a declarat Tina Gibson pentru CNN.

„Cu Molly suntem la fel. Este oarecum amuzant – iar am stabilit un alt record mondial”, a adăugat aceasta.

Gibson a rămas însărcinată cu ambele fete cu ajutorul Centrului Național de Donație a Embrionilor, un ONG religios din Knoxville care păstrează embrioni înghețați pe care cuplurile au decis să nu îi folosească la fertilizarea in vitro.

Familiile pot adopta acești embrioni neutilizați care apoi sunt transferați în uterul mamei adoptive.

Emma, fata cea mare a soților Gibson, s-a născut în noiembrie 2017 după ce embrionul său a fost înghețat timp de 24 de ani, potrivit centrului.

Folosind embrioni mai vechi

Înainte ca Emma și apoi Molly să stabilească recorduri, nu se știau prea multe despre viabilitatea embrionilor păstrați pentru perioade atât de îndelungate. Și când a aflat că embrionul Emmei fusese înghețat atât de mult timp, Gibson se temea că vârsta îi va diminua șansele de a rămâne însărcinată.

Dar doctorul Jeffrey Keenan, președintele și directorul medical al centrului, a asigurat-o că vârsta probabil nu va afecta rezultatul. El a spus într-un comunicat că atât nașterile Emmei cât și a lui Molly sunt dovada că embrionii nu ar trebui aruncați deoarece sunt „bătrâni”.

„Acest lucru se reflectă cu siguranță asupra tehnologiei folosite cu toți acei ani în urmă și a capacității sale de a păstra embrionii pentru o utilizare viitoare într-un interval de timp nedefinit”, a declarat Carol Sommerfelt, directorul de laborator și embriolog al centrului, într-un comunicat.

Aproximativ 75% din totalul embrionilor donați supraviețuiesc procesului de dezghețare și transfer și între 25 și 30% din toate implanturile au succes, a declarat Sommerfelt pentru CNN în 2017, când s-a născut Emma. Rămân încă întrebări cu privire la diferența pe care vârsta o face la nașterea cu succes a unui embrion, dar centrul spune că nașterile fetelor Gibson sunt ambele exemple pozitive de utilizare a embrionilor mai în vârstă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS