20.6 C
Craiova
vineri, 18 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareMinitarte cu marțipan și ciocolată albă m

Minitarte cu marțipan și ciocolată albă m

Ingrediente (6 porții)

Pentru aluat:

125 g unt
250 g făină
100 g zahăr
1ou

Pentru umplutură:

200 g migdale
200 g unt
150 g zahăr
3 ouă

Pentru decor:

100 g ciocolată albă
3 linguri ulei
fructe confiate

Mod de preparare

Pentru aluat

Se freacă untul cu zahărul până ce devine cremos. Se adaugă oul frecând în continuare până se omogenizează, după care se adaugă treptat făina și se frământă un aluat omogen.

Se întinde aluatul în foaie subțire și se tapetează forme mici de tartă cu el. Minitartele se coc circa 15 minute în cuptorul preîncălzit, având grijă să nu se rumenească prea tare.

Pentru umplutură

Migdalele se dau prin mașina de tocat pentru a se obține o pudră. Se bat gălbenușurile cu zahărul în bain-marie, până devin o cremă spumoasă și albicioasă. Se adaugă untul moale, pudra de migdale și se bat bine în continuare, până se îngroașă. Se lasă compoziția la răcit.

Pentru decor

Se topește ciocolata albă în bain-marie împreună cu cele 3 linguri de ulei. Se umplu tartele cu crema de marzipan și se decorează cu ciocolată topită. Se pot orna cu fructe confiate.

Reţetă oferită de kaufland.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS