14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareChiftele de peşte cu orez şi cartofi

Chiftele de peşte cu orez şi cartofi

INGREDIENTE: 1 conservă de pește la alegere (240 g), 1 pahar de orez, 3 cartofi medii, 1 ceapă medie, sare (după gust), jumătate de pahar de făină de grâu, ulei vegetal de floarea-soarelui pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

Decojiți ceapa și tăiați-o măruntele. Puneti-o într-un castron și acoperiți-o cu apă clocotită. Dacă nu vă plac chiftelele cu ceapă crudă, o puteți prăji cu puțin unt.

Puneţi peștele din conservă (scurs de lichid) într-un bol și pasați-l cu furculița.

Fierbeți cartofii în apă cu sare, decojiți-i și pasați-i cu un zdrobitor. Lăsați-l să se răcească.

Fierbeți orezul în apă cu sare până devine puțin vâscos și lipicios.

Amestecaţi cartoful, peștele, orezul și ceapa. Condimentaţi după preferinţe.

Formaţi chiftele cu palmele ude şi aşezaţi-le pe un platou.

Încingeți ulei într-o tigaie, treceți pârjoalele prin făină și prăjiți-le pe ambele părți până se rumenesc.

Serviți-le alături de o salată de legume proaspete.

(sursa: retete-usoare.eu)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS