17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinarePulpe de pui cu usturoi şi zahăr brun

Pulpe de pui cu usturoi şi zahăr brun

Ingrediente:

8 pulpe de pui superioare, cu piele, sare și piper negru măcinat, 3 linguri unt, 4 căței de usturoi tocaţi, ¼ cană de zahăr brun, 1 lingură miere, ½ linguriță de oregano uscat, ¼ linguriță de cimbru uscat, ¼ linguriță de busuioc uscat

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul până la 200 grade C.

Condimentați coapsele de pui cu sare și piper. Topiți 2 linguri de unt într-o cratiţă sau vas pe care îl puteţi băga în cuptor. Puneţi în cratiţă pulpele, cu pielea în jos, și prăjiţi până se rumenesc, câteva minute pe fiecare parte. Scoateți carnea pe o farfurie.

Topiți în tigaie untul rămas. Adăugați usturoiul și amestecați până se lasă aromele, 1-2 minute. Luaţi de pe foc și adăugaţi zahărul brun, mierea, oregano, cimbrul și busuiocul. Puneţi puiul înapoi în tigaie şi ungeţi bine carnea cu amestecul obţinut.

Daţi la cuptor şi coaceți până când carnea se pătrunde bine, 25-30 de minute. Serviţi cu o garnitură după dorinţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS