20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTesla recheamă în fabrică 3.878 de vehicule Cybertruck. Pedala de acceleraţie s-ar putea desprinde

Tesla recheamă în fabrică 3.878 de vehicule Cybertruck. Pedala de acceleraţie s-ar putea desprinde

Tesla recheamă 3.878 de vehicule Cybertruck, pentru a repara o pedală de acceleraţie, scrie news.ro. Aceasta s-ar putea desprinde şi bloca în ornamentele interioare, a anunţat vineri Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA, transmite Reuters.

Blocarea pedalei de acceleraţie ar putea determina vehiculul să accelereze neintenţionat, crescând riscul unui accident, a declarat autoritatea de reglementare a siguranţei auto într-o notificare.

Tesla a început livrările camionului său electric Cybertruck la sfârşitul anului trecut. Asta după o întârziere de doi ani din cauza problemelor de producţie şi a constrângerilor de aprovizionare cu baterii.

Acţiunile companiei au scăzut vineri cu aproape 3%. Astfel a continuat seria de pierderi consemnată pe parcursul a cinci sesiuni, în care acţiunile au pierdut aproximativ 14%.

Reparația, făcută gratuit de Tesla

Tesla va înlocui sau repara gratuit ansamblul pedalei de acceleraţie. Proprietarii vor fi anunţaţi prin scrisori trimise prin poştă, în iunie, a spus NHTSA. În primul trimestru al anului 2024, producătorul de vehicule electrice a avut trei rechemări care au afectat aproximativ 2,4 milioane de vehicule. Aceste date sunt consemnate într-un raport al firmei de management al retragerii BizzyCar. Cu toate acestea, majoritatea problemelor legate de rechemarile Tesla sunt de obicei rezolvate prin actualizări de software over-the-air.

În februarie, Tesla a rechemat aproximativ 2,2 milioane de vehicule în Statele Unite din cauza unei dimensiuni incorecte a fontului de pe luminile de avertizare, iar autorităţile de reglementare din SUA şi-au actualizat investigaţia privind vehiculele companiei pentru pierderea servodirecţiei la statutul de analiză tehnică.

Citește și: Un nou primar asasinat în Ecuador, al doilea în trei zile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS