23.1 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn nou primar asasinat în Ecuador, al doilea în trei zile

Un nou primar asasinat în Ecuador, al doilea în trei zile

Primarul unei oraş minier din sudul Ecuadorului a fost asasinat vineri, a anunţat poliţia. Este a doua crimă de acest gen în trei zile, în această ţară grav afectată de traficul de droguri şi de violenţele provocate de bandele criminale, relatează AFP, citată de Agerpres.

„În această dimineaţă, Jorge Maldonado, primarul din Portovelo, a fost victima unor focuri de armă. Acestea i-au provocat moartea”, a indicat poliţia pe reţeaua socială X.

Maldonado a fost ucis de „doi criminali care circulau pe motocicletă, atunci când desfăşura activităţi personale” într-un cartier din Portovelo, potrivit poliţiei.

Miercuri, edilul unui alt orăşel minier din sudul ţării, Camilo Ponce Enriquez, a fost împuşcat mortal în provincia Azuay.

Este vorba despre al cincilea primar ecuadorian asasinat într-un an şi al treilea în mai puţin de o lună. În martie, tânărul primar din San Vicente, în provincia Manabi (sud-vest), a fost asasinat în circumstanţe similare.

Procurori, jurnalişti şi oameni politici sunt cu regularitate victime ale organizaţiilor criminale locale cu legături cu carteluri mexicane şi columbiene.

Pe 9 august 2023, candidatul opoziţiei la prezidenţiale Fernando Villavicencio a fost împuşcat mortal. Tragedia a avut loc după un miting de campanie cu câteva zile înainte de alegeri.

Acest nou asasinat intervine cu două zile înainte de un referendum, dorit de preşedintele Daniel Noboa. Acesta vizează reforme despre lupta împotriva crimei organizate.

Citește și: Începe Săptămâna Floriilor, considerată puntea de trecere către Săptămâna Patimilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS