20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoSUA investighează o defecţiune a motoarelor la peste 400.000 de vehicule Nissan

SUA investighează o defecţiune a motoarelor la peste 400.000 de vehicule Nissan

Un organism de reglementare a siguranţei auto din SUA deschide o investigaţie asupra a aproximativ 454.840 de vehicule Nissan. Decizia a fost luată din cauza unor rapoarte care susţin că o defecţiune a motorului poate duce la o pierdere a puterii motrice fără posibilitatea de a reporni, transmite Reuters, citat de News.ro.

Oficiul de Investigare a Defecţiunilor din SUA (ODI) a început o evaluare preliminară a vehiculelor Nissan Rogue, Altima şi Infiniti Qx50. Informația vine de la Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi. Reprezentanții instituției au adăugat că au fost primite şase plângeri cu privire la această problemă.

Proprietarii de vehicule au raportat defecţiuni ale motorului. Este vorba despre o pierdere de putere. De asemenea, zgomote de ciocănire a motorului, bucăţi de metal şi aşchii găsite în baia de ulei. Aceste probleme au apărut la anumite vehicule echipate cu motoare KR15DDT şi KR20DDET, a spus ODI.

Producătorul auto japonez a încercat să abordeze daunele sau griparea lagărului principal şi a legăturilor în L ale motoarelor. Astfel, a introdus mai multe modificări ale procesului de fabricaţie de-a lungul timpului, a spus autoritatea de reglementare.

Ancheta ar putea fi extinsă dacă va fi necesar, a spus ODI.

Citește și: Noile tarife de referință RCA: Cine ar putea plăti mai mult și cine mai puțin în următoarele 6 luni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS