14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoFord reduce din nou producţia, din cauza deficitului de semiconductori

Ford reduce din nou producţia, din cauza deficitului de semiconductori

Cei mai mari producători auto americani, General Motors (GM) şi Ford Motor, vor reduce din nou producţia în America de Nord, din cauza deficitului de semiconductori, care afectează industria auto pe plan global, transmite Reuters.

GM va extinde cu două săptămâni oprirea producţiei de SUV-uri Chevrolet Blazer la fabrica Ramos din Mexic, dar va relua activitatea la alte unităţi din America de Nord.

Luni, va fi reluată producţia la uzina Lansing Grand River (Michigan) unde sunt fabricate modelele Chevrolet Camaro, Cadillac CT4 şi CT5. La fabrica din Michigan producţia vehiculelor Cadillac a fost oprită din mai.

Producţia modelului Blazer de la unitatea Ramos, care fusese oprită din 23 august, nu va fi reluată înainte de 15 octombrie.

Săptămâna viitoare, Ford va opri producţia la uzina Flat Rock unde este fabricat modelul Mustang. De asemenea, Ford va opri producţia modelului Transit săptămâna viitoare, dar fabrica din Kansas va continua producerea camionetelor F-150.

Tot săptămâna viitoare, la uzina de camioane Ford din Kentucky va lucra un singur schimb, faţă de trei în mod normal.

Kiersten Robinson, directorul de resurse umane, anunţa luna trecută că Ford va amâna până în ianuarie revenirea la birouri a celor mai mulţi angajaţi.

Din ce în ce mai multe companii cu un număr ridicat de angajaţi întârzie planurile de redeschidere a birourilor, din cauza creşterii numărului de infecţii cu varianta Delta.

Al doilea mare producător auto din SUA este prezent şi pe piaţa din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS