9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoUna dintre concurentele Tesla a început să își livreze sedanul electric fanion în Europa

Una dintre concurentele Tesla a început să își livreze sedanul electric fanion în Europa

Producătorul auto chinez Xpeng a început marți să livreze în Europa modelul său fanion de sedan electric, scoțând în evidență concurența tot mai mare cu care se confruntă Tesla din partea unor competitori emergenți, relatează CNBC.

Livrarea modelelor P7 din orașul Guangzhou din sudul Chinei în Norvegia reprezintă prima ocaze în care Xpeng și-a vândut sedanul său fanion pe o piață din afara Chinei.

Norvegia este prima piață internațională a producătorului auto chinez, Xpeng livrând deja unele unități ale SUV-ului său G3 unor clienți din această țară.

În 2020 54% din toate mașinile noi vândute în Norvegia au fost electrice, potrivit datelor guvernului de la Oslo, făcând piața una extrem de atractivă pentru producătorii auto.

Nio, un alt producător de autovehicule electrice din China, și-a anunțat la rândul său intenția de a intra pe piața norvegiană.

Xpeng a anunțat că se așteaptă ca sedanurile sale electrice să ajungă la clienții din Norvegia în trimestrul 4 al acestui an.

Concurentă pentru Tesla

Producătorul auto din Guangzhou a afirmat de asemenea într-un comunicat de presă că își „accelerează” eforturile de a stabili o operațiune completă în Norvegia care să includă servicii pentru clienți, vânzări, livrări și stații de încărcare.

Xpeng și-a majorat în ultimul timp capacitățile de producție și lansările de modele în contextul în care concurența de pe piața electrică din China se intensifică.

Luna aceasta Xpeng a anunțat că face planuri pentru dublarea capacității sale de producție la una din fabricile sale cheie.

Mai devreme în cursul acestui an compania a lansat P5, modelul său de sedan electric cu o treime mai ieftin decât Model 3 al Tesla.

În luna aprilie, când a fost lansat P5, un director al Xpeng a declarat pentru CNBC că producătorul auto intenționează în cele din urmă să vândă și acest model clienților din străinătate, fără a preciza însă un calendar pentru începerea livrărilor.

În luna iulie Xpeng a livrat 8.040 de autovehicule, o creștere de 228% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS