12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAuto15.000 de oameni, concediaţi de una dintre cele mai mari companii auto din Europa

15.000 de oameni, concediaţi de una dintre cele mai mari companii auto din Europa

Iniţial, Daimler a anunțat că va renunța la 15.000 de angajați. Acest număr ar putea fi, însă, mai mare, a declarat șeful diviziei de Resurse Umane a companiei pentru agenția germană DPA.

Wilfried Porth, șeful diviziei de Resurse Umane a companiei, a spus că numărul acestora va fi mai mare de 15.000. Acesta nu a precizat exact câte posturi ar urma să fie eliminate, potrivit digi24.ro.
Ola Kallenius, CEO-ul Daimler, a avertizat săptămâna trecută că va fi necesară reducerea costurilor. Compania se confruntă cu una dintre cele mai mari scăderi a cererii de mașini și camioane din istorie.

Daimler anunțase un plan de a reduce 10.000 de locuri de muncă până la finalul lui 2022

Daimler anunțase, în luna noiembrie a anului trecut, un plan de a reduce 10.000 de locuri de muncă până la finalul lui 2022. Aceste reduceri de personal trebuie negociate cu sindicatele și reprezentanții angajaților, aceștia constituind jumătate din Consiliul de supraveghere al Daimler.

Daimler are peste 250.000 de angajați la nivel mondial

Compania acceptase anterior să nu facă concedieri până la finalul deceniului. Planul lăsa, însă, posibilitatea unei renegocieri în cazul unor schimbări economice majore. Daimler are peste 250.000 de angajați la nivel mondial. În prezent, deţine mai multe mărci de mașini, autobuze și camioane precum Mercedes-Benz; Mercedes-AMG; Smart Automobile; Freightliner; Western Star; Thomas Built Buses; Setra; BharatBenz; Mitsubishi Fuso, dar și acțiuni la Denza; KAMAZ; Renault-Nissan și EADS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS