17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoMercedes-Benz intenţionează să vândă uzina care produce modelele Smart

Mercedes-Benz intenţionează să vândă uzina care produce modelele Smart

Mercedes-Benz intenționează să vândă uzina din localitatea franceză Hambach unde produce Smart EQ Fortwo și EQ Fortwo Cabriolet. Însă, chiar şi în această situaţie, ei asigură că că ambele modele vor continua să fie produse aici.

Oficialii Mercedes-Benz au avertizat la începutul acestei luni că pregătesc reduceri drastice de costuri ca urmare a scăderii vânzărilor la nivel global. În prezent, la această uzină se produc modelele electrice Smart EQ Fortwo și EQ Fortwo Cabriolet.

Aparent, constructorul a anunţat că va vinde uzina numai dacă noul proprietar își va asuma angajamentul de a produce în continuare cele două modele electrice.

„Un obiectiv important pentru noi este să securizăm viitorul uzinei. O altă condiție este ca actualele modele Smart să fie produse în continuare la Hambach”, a precizat Markus Schäfer, citat de Automarket.ro.

La uzina din Franța lucrează în prezent circa 1.600 de angajați.

Anterior, Mercedes-Benz anunțase că va produce la această uzină și un model electric din gama EQ, însă cel mai probabil producția va fi relocată în Bremen, Rastatt sau Sindelfinge.

Citeşte şi: Skoda lansează noile modele Octavia RS. Vezi toate detaliile!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS