22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMai mulţi turiști au fost abandonaţi pe o insulă din Africa de vasul de croazieră cu care călătoreau

Mai mulţi turiști au fost abandonaţi pe o insulă din Africa de vasul de croazieră cu care călătoreau

Opt turişti care călătoreau cu un vas de croazieră au fost abandonaţi pe insula São Tomé şi Príncipe. Turiştii în cauză fuseseră să se plimbe pe insulă împreună cu restul pasagerilor, dar s-au întors cu întârziere în portul în care era ancorată nava.

Inițial, toți călătorii au fost debarcați pe insula din estul Africii pentru a se bucura de minunățiile naturii sălbatice. La plecare, opt pasageri din Statele Unite și Australia au fost lăsați în urmă, deşi ghidul îi asigurase că nava nu va pleca din port fără ei.

Șeful portului a încercat să contacteze nava, dar căpitanul ambarcațiunii a respins apelul. Pasagerii au trimis e-mailuri către Norwegian Cruise Line (compania care a organizat croaziera). Au sunat la numărul de urgență al serviciului clienți, iar reprezentanții companiei NCL le-au spus că singura modalitate prin care pot lua legătura cu nava este să le trimită e-mailuri. Dar echipajul navei nu răspund la e-mailuri.

Turiștii s-au urcat pe o barcă cu motor și au mers în larg, cu speranța că vor ajunge vasul din urmă. Vasul de croazieră ar fi trebuit să trimită o barcă de urgență după ei, dar nu a făcut-o.

A trecut o săptămână de atunci. Printre turiştii abandonați se numără şase cetățeni americani și doi australieni. Mulți sunt în vârstă, o turistă este imobilizată în scaunul cu rotile, iar alta este însărcinată.

Turiștii încearcă acum să găsească soluții pentru a se întoarce acasă. Își pun speranța în autoritățile locale, dar situația este complicată. Aproape toţi au actele și cardurile în bagajele rămase pe vasul de croazieră.

Citeşte şi: Un bărbat a luat gripă aviară de la o vacă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS