20.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) A început Festivalul de Film de la Berlin

(VIDEO) A început Festivalul de Film de la Berlin

-

Festivalul de Film de la Berlin, aflat la cea de-a 74-a ediţie, a început aseară cu o premieră. Pelicula „Small Things Like These”, care îl are ca actor principal pe Cillian Murphy, a dat startul marelui eveniment.

Cillian Murphy, care a declarat, mai în glumă, mai în serios că îl vrea și pe Mormăilă și statueta americană. Ce-i drept că le-ar merita, aici e chiar și mai tulburător și mai cameleonic decât în Oppenheimer, pentru care, de când a apărut Giamatti contracandidat, e mai puțin probabil.

Nu vă luați după prezentări și câteva imagini, e o peliculă complexă, care aleargă în trecut și viitor, unde Dickens e omniprezent, dar și un puzzle, care e în subliminal povestea déjà știută, dar mult mai convingător descrisă, a dramei fetelor nemaritate și cu păcatul de a deveni mame, care sfârșesc la o mănăstire, nu ca în Sunetul Muzicii, ci la una de coșmar, care a funcționat cu buna (?) știință a tuturor, preț de aproape 70 de ani. Dilema : faci o faptă bună, dar cu ce consecințe pentru propria familie, unde ai 5 fete, șantajabile cu studiile și nu numai?

Drama irlandeză relatează povestea inspirată din realitate a unor mame minore exploatate de călugăriţele catolice. Filmul este unul dintre cele 20 aflate în competiţie pentru Ursul de Aur.

Momente tensionate

De la Festival nu au lipsit însă nici momentele tensionate.   

Doi membri ai juriului Festivalului de Film de la Berlin au criticat joi decizia de a retrage invitațiile unor politicieni de dreapta, unul dintre ei sugerând că evenimentul ar fi putut ”să le lărgească orizonturile” celor în cauză.

Cinci membri ai partidului Alternativa pentru Germania (AfD) au fost invitați la ceremonia de deschidere de joi, alături de alți politicieni. Însă organizatorii au retras invitațiile săptămâna trecută, după ce s-a aflat că membri ai partidului ar fi discutat despre deportări ale minorităților etnice în cadrul unei reuniuni secrete, scrie Reuters.

Festivalul de Film de la Berlin se desfășoară în perioada 15-25 februarie. Actrița keniana-mexicană Lupita Nyong’o va servi ca președinte al juriului pentru competiția principală.

Citește și: Atacul din Kansas City ar fi putut proveni dintr-o dispută personală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

 Luni încep evaluările naţionale pentru elevii din clasele a...

Sesiunea de evaluări naţionale pentru elevii din clasele a...

ȘTIRI GdS