13.1 C
Craiova
joi, 22 februarie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO femeie a falsificat acte de naștere pentru cinci copii ca să stea în concediu și să ia alocații de la stat

O femeie a falsificat acte de naștere pentru cinci copii ca să stea în concediu și să ia alocații de la stat

O femeie din Italia a fost condamnată la un an și opt luni de închisoare pentru fals în acte și înșelăciune, după ce a inventat 12 sarcini și cinci copii, falsificând toate actele necesare. Ea a stat cinci ani în concedii de maternitate și încasat în mod fraudulos 111.000 de euro, informează Rotalianul.

Femeia, între 45 și 50 de ani, a stat cinci ani în concediu de maternitate, deși nu a născut niciun copil. A simulat 12 sarcini pierdute și a inventat nașterea a cinci copii între 2014 și 2019. În acest sens a falsificat documente, inclusiv certificate medicale cu semnături ale medicilor, pe care le copia de pe documente eutentice.

Sarcinile fictive i-au permis să beneficieze de concediu de maternitate continuu și să primească bani la care nu ar fi avut dreptul.

Copiii au fost toți înregistrați cu nume, prenume și coduri fiscale, deși nu existau fizic. Documentația falsificată de femeia italiancă a fost atât de convingătoare încât a reușit să păcălească atât angajatorul, cât și autoritățile, pentru o perioadă de cinci ani.

Suspiciunile colegilor și ale angajatorului, perplecși de numărul neobișnuit de mare de sarcini pe care le avea femeia, au dus în cele din urmă la investigații care au dezvăluit întrega înșelăciune.

Complice în acest caz a fost partenerul femeii, care a fost condamnat la șapte luni de închisoare.

Citește și: Un bărbat înșelat de soție l-a denunțat pe amant pentru… violare de domiciliu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS