17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinFemeie arestată după ce i s-au găsit 130 de broaște otrăvitoare în bagaj

Femeie arestată după ce i s-au găsit 130 de broaște otrăvitoare în bagaj

O femeie a fost acuzată de trafic de animale sălbatice. Poliția columbiană a găsit luni 130 de broaște otrăvitoare în bagajele ei pe aeroportul din Bogota.

Animalele au fost descoperite în recipiente mici de film. Erau deshidratate și stresate, au spus oficialii, potrivit BBC.

Femeia din Brazilia, care se îndrepta spre São Paulo prin Panama, a spus că i s-au oferit broaștele cadou de la o comunitate locală din sudul Columbiei.

Poliția locală a spus că amfibienii pot aduce până la 1.000 de dolari (780 de lire sterline) fiecare.

Secretarul pentru Mediu din Bogota, Adriana Soto, a declarat că amenda pentru deținerea unei astfel de broaște ar putea ajunge la 56 de milioane de pesos (14.300 de dolari; 11.300 de lire sterline).

Aceste broaște au o gamă de modele de culoare adesea în roșu, verde, albastru, galben, negru și maro
Aceste broaște au o gamă de modele de culoare adesea în roșu, verde, albastru, galben, negru și maro

Broaștele arlechin, cunoscute și sub numele de broaște otrăvitoare (Oophaga histrionica), măsoară mai puțin decât dimensiunea unui deget mare uman.

Glandele pielii lor produc o otravă extrem de toxică care a fost folosită în trecut de indigeni pentru a acoperi vârfurile săgeților pe care le foloseau la vânătoare. Este suficient de puternic pentru a ucide animale mici.

Muncitorii au confiscat o serie de recipiente de plastic care adăposteau broaștele
Muncitorii au confiscat o serie de recipiente de plastic care adăposteau broaștele

Broaștele arlechin sunt o specie pe cale critică de dispariție, care poate fi găsită în pădurile umede de-a lungul coastei Pacificului, între Ecuador și Columbia, și în alte țări din America Centrală și de Sud.

Statutul lor pe cale de dispariție le face foarte căutate de colecționarii privați pe piețele internaționale, potrivit poliției locale.

Traficul de animale sălbatice este comun în Columbia și în America Latină, o regiune bogată în biodiversitate. Amfibienii, mamiferele mici și părțile de animale marine, cum ar fi cele ale rechinilor, sunt deosebit de populare printre traficanți.

Citește și: Olt: Bărbat arestat după ce a incendiat locuința mamei sale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS