13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn telefon căzut dintr-un avion rămas fără ușă a fost găsit la sol intact

Un telefon căzut dintr-un avion rămas fără ușă a fost găsit la sol intact

Un telefon mobil căzut de la aproape 5.000 de metri altitudine, dintr-un avion al companiei Alaska Airlines care a rămas fără ușă, vineri, în Statele Unite, a fost găsit în stare perfectă, potrivit Agerpres.

Un internaut a povestit duminică pe reţeaua socială X (fostă Twitter) că a găsit pe marginea unui drum din apropiere de Portland, statul Oregon, un telefon iPhone care afişa un e-mail primit de la compania aeriană legat de bagaje.

Telefonul era încă în modul avion, cu bateria pe jumătate plină. Într-o imagine se poate vedea ecranul funcţionând fără probleme, iar în partea de jos a telefonului vârful cablului de încărcare secţionat.

„Vă mulţumim pentru ajutor!” a scris luni pe aceeaşi reţea şefa agenţiei americane responsabilă de siguranţa transporturilor (NTSB), Jennifer Homendy, care anchetează incidentul.

Vineri seară, uşa unei aeronave Boeing 737 MAX 9 a companiei americane Alaska Airlines s-a desprins în timpul zborului, deasupra oraşului Portland, provocând depresurizarea cabinei cu efect de aspiraţie. Potrivit pasagerilor, curenții au smuls cămaşa de pe un adolescent şi, din câte se pare, şi acest smartphone aflat la încărcat.

Accidentul a condus la reţinerea la sol a anumitor aeronave Boeing, în aşteptarea unei inspecţii impuse de autorităţile din domeniul aviaţiei civile, dar şi la o scădere la bursă a acţiunilor producătorului american de avioane, care se confruntă cu o nouă lovitură dură.

Citește și: O tânără a furat un plic cu bani uitat într-o farmacie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS