22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrimul magazin controlat de inteligența artificială, deschis în Verona

Primul magazin controlat de inteligența artificială, deschis în Verona

„Prendi&Vai!” este primul magazin autonom din Italia, în centrul istoric al Veronei, și aparține de lanțul de supermarketuri Conad.

Intră în magazin, alege produsele și pune-le direct în rucsac, mergi la ieșire pentru a plăti și ieși. Acesta este un mod rapid, simplu și inteligent de a face cumpărături.

Este primul magazin autonom italian, adică un supermarket fizic care permite clienților să selecteze, să cumpere produse și să plătească fără a trece produsele prin casa de marcat, punând totul direct în geantă. Un proiect fără precedent pentru Italia, născut din colaborarea dintre Dao (o cooperativă asociată cu Conad pentru provinciile Trento, Bolzano, Verona, Vicenza și Belluno) și Retail Hub, care a descoperit tehnologia dezvoltată de start-up-ul portughez Sensei.

Cum funcționează supermarketul fără casete

Cum functioneazã? Concret, magazinul este dotat cu „tehnologie computer vision”, alcătuită din camere capabile să monitorizeze întregul perimetru. Camerele urmăresc clientul de la intrarea în magazin până la plecare. Sunt capabile să identifice exact produsul ales datorită inteligenței artificiale. Pe fiecare raft există senzori care detectează modificarea greutății de fiecare dată când un client apucă un produs pentru a-l duce acasă.

„Magazine independente există deja în lume – explică Massimo Volpe, co-fondatorul Retail Hub, primul care a experimentat magazine fizice total digitale fără casiere. La fel este și în magazinul fizic Amazon sau Tesco la Londra. Alte țări din lume s-au aliniat deja, dar, până astăzi, Italia a lipsit”. Tuday Conad poate fi plătit atât cu aplicația dedicată, cât și cu un card de credit, card de debit și card preplătit, potrivit corrieredelveneto.corriere.it.

Pentru cei care doresc să-și facă cumpărăturile rapid

Este un supermarket dedicat celor care vor să-și facă cumpărăturile rapid, fără să piardă timpul la cozi, continuă Volpe. În magazinul din Verona sunt angajați în prezent șapte persoane care, în loc să treacă coduri de bare la casă, pot ajuta consumatorul în alegerea sau dinamica cumpărăturilor. Poate că oamenii se așteaptă să găsească roboți înăuntru, dar de îndată ce intri ai senzația că te afli într-un magazin normal. Personalul este prezent. Numai ridicând capul și observând modelul camerelor, percepi diferența. Nu este o tehnologie care distanțează, ci o tehnologie care susține.

Lupta împotriva furtului

Formatul a fost deja testat cu succes la Lisabona și Brazilia, «unde, ca avantaj reflex, s-a înregistrat o reducere a furtului – subliniază el – pentru că oricine intră este monitorizat și, chiar dacă ascunde produsele sub jachetă, toate sunt detectate de rețeaua de camere și de scanerul de ieșire.”

Primul „ „Prendi&Vai!” se află în via Stella 8, în Verona, și este deschis de luni până duminică de la 7.30 la 22.00.

Citește și: (VIDEO) Scandal de proporții în Primăria Simeria. Edilul a încercat să dea afară un angajat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS