14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinThe Beatles va lansa săptămâna viitoare „ultimul cântec”

The Beatles va lansa săptămâna viitoare „ultimul cântec”

La mai bine de 50 de ani de la destrămarea The Beatles, trupa a anunțat lansarea „ultimului lor cântec”. Intitulat Now And Then, acesta se bazează pe o înregistrare demo din anii 1970 a lui John Lennon și a fost finalizat anul trecut de Sir Paul McCartney și Sir Ringo Starr, scrie BBC.

Sir Paul a prezentat cântecul într-un interviu acordat BBC în această vară, spunând că tehnologia AI a fost folosită pentru a „extrage” vocea lui Lennon de pe o casetă veche. Piesa va fi difuzată în premieră joi, 2 noiembrie, la ora 14:00 GMT.

De asemenea, va apărea pe versiunile nou-remasterizate ale albumelor Red și Blue ale trupei The Beatles, care vor fi lansate pe 10 noiembrie.

Lansate inițial în 1973, compilațiile care acoperă întreaga carieră au fost descrise de revista Rolling Stone ca fiind „probabil cele mai influente albume de mari succese din istorie”.

Cele două volume, care cuprind de la Love Me Do până la The Long And Winding Road, sunt împărțite, în esență, între primele zile de glorie ale trupei (albumul Red) și ultima perioadă mai experimentală și mai expansivă (albumul Blue).

Supraviețuitorii Beatles au declarat că finalizarea cântecului a fost o experiență suprarealistă

Într-un comunicat de presă, supraviețuitorii Beatles au declarat că finalizarea cântecului a fost o experiență suprarealistă.

„Era acolo, vocea lui John, limpede ca cristalul”, a spus Sir Paul. „Este destul de emoționant. Și noi toți cântăm pe ea, este o înregistrare autentică Beatles. În 2023, să lucrezi încă la muzica Beatles și să fii pe cale să lansezi un nou cântec pe care publicul nu l-a auzit, cred că este un lucru interesant.”

„A fost cel mai aproape pe care îl vom avea vreodată de a-l avea din nou în cameră, așa că a fost foarte emoționant pentru noi toți”, a adăugat Starr. „A fost ca și cum John era acolo, știți. Este foarte departe”.

Now And Then a fost scrisă inițial de John Lennon

Now And Then a fost scrisă inițial de John Lennon după despărțirea de Beatles în 1970 și a fost vândută ani de zile sub fără acordul său. Lennon a scris Now And Then în timpul perioadei sale de „retragere”, când nu avea contract de înregistrare și era ocupat cu creșterea fiului său, Sean.

Un cântec de dragoste apologetic, acesta este adresat unei vechi prietene (sau iubite), căruia Lennon îi declară: „Nu, nu, nu: Acum și atunci, mi-e dor de tine / Acum și atunci, vreau să te întorci la mine”.

După ce Lennon a fost împușcat mortal în fața blocului său din New York în decembrie 1980, văduva sa, Yoko Ono, i-a dăruit cântecul lui Sir Paul.

Acesta se afla pe o casetă etichetată „For Paul”, care conținea, de asemenea, versiuni timpurii ale pieselor Free As A Bird și Real Love – pe care ceilalți Beatles le-au șlefuit și le-au lansat ca single-uri în 1995 și 1996, ca parte a proiectului Anthology.

Trupa a încercat, de asemenea, să înregistreze Now And Then, dar sesiunea a fost rapid abandonată – chitaristul George Harrison spunând despre calitatea înregistrării lui Lennon că a fost „o porcărie”.

Sir Paul și-a dorit de atunci să finalizeze cântecul. Progresele în tehnologia audio au făcut în sfârșit acest lucru posibil.

Citeşte şi: Medic şef de secţie, acuzat de luare de mită

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS