16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) China a lansat primul său tren de mare viteză deasupra apei

(VIDEO) China a lansat primul său tren de mare viteză deasupra apei

-

Ambițiile feroviare ale Chinei continuă să crească și a lansat o linie de tren de mare viteză de-a lungul coastei de sud-est.

Cea mai recentă realizare este o linie de tren de mare viteză care leagă orașele Zhangzhou, Xiamen și Fuzhou, toate trei fiind în provincia Fujian.

Viteza maximă a trenurilor de-a lungul acestei rute este de 350 de kilometri pe oră, potrivit China Railway, operatorul feroviar de stat. Primul tren de pe această linie a debutat joi, 28 septembrie, cu plecare din Fuzhou, capitala provinciei, la ora 9.15, potrivit CNN.

Noua cale ferată are în prezent:

  • 84 de poduri
  • 29 de tuneluri,
  • plus 20 km de șină care trece peste mare, ceea ce îl face primul tren rapid peste apă.

China Railway spune că a folosit roboți inteligenți și oțel rezistent la coroziune, prietenos cu mediul înconjurător, pentru a construi secțiunile de cale ferată peste apă.

Noua linie este doar unul dintre numeroasele proiecte de infrastructură promovate de guvernul chinez în 2016, când a fost anunțată inițiativa feroviară „Opt linii orizontale și opt verticale”. Mass-media de stat Xinhua notează că transportul terestru în provincia Fujian a fost o provocare din cauza terenului său muntos.

China își asigură legături terestre cu Taiwanul

Provincia Fujian este, de asemenea, semnificativă pentru că este cea mai apropiată parte a Chinei continentale de insula autonomă Taiwan. Xiamen se află la doar 10 km (două mile și jumătate) peste strâmtoarea Taiwan de Kinmen, cea mai vestică regiune din Taiwan.

Partidul Comunist Chinez, aflat la guvernare, revendică Taiwanul ca teritoriu propriu, în ciuda faptului că nu l-a controlat niciodată.

Potrivit Xinhua, Partidul Comunist a publicat o circulară la începutul acestei luni în care se solicită „facilitarea unei mai bune conectivități și integrări între Fujian și Taiwan”.

O propunere controversată a unui grup de opt consilieri guvernamentali locali din Kinmen la începutul acestui an a sugerat construirea unui pod literal și metaforic peste strâmtoare. Planul ar transforma Kinmen într-o „insulă a păcii”, sau un fel de zonă demilitarizată între Taiwan și China.

Citește și: Conducea drogat și fără permis prin Capitală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

În Româna 20% dintre tineri nici nu învață, nici...

20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu...

ȘTIRI GdS