29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAngajatul unui muzeu a furat mai multe tablouri şi le-a vândut la licitaţii

Angajatul unui muzeu a furat mai multe tablouri şi le-a vândut la licitaţii

Angajatul unui muzeu din oraşul german Munchen a furat mai multe tablouri, înlocuindu-le cu falsuri, şi le-a vândut la licitaţie, informează Agerpres.

Bărbatul a lucrat din mai 2016 până în aprilie 2018 ca angajat tehnic al muzeului. El avea acces la o cameră de depozitare în care erau păstrate tablourile.

Potrivit tribunalului, a înlocuit pictura „Das Marchen vom Froschkonig”, de Franz von Stuck, cu un fals. A înscris originalul la o vânzare organizată de o casă de licitaţii din Munchen. Tabloul a fost cumpărat cu 70.000 de euro de o galerie din Elveţia. După deducerea taxelor, angajatul muzeului a rămas cu 49.127 de euro în numerar.

Apoi, bărbatul, care acum are 30 de ani, a furat din depozitul muzeului tablourile „Die Weinprufung”, de Eduard von Grutzner, şi „Zei Madchen beim Holzsammeln in Gebirge”, de Franz von Defregger.

El a scos la licitaţie una dintre picturi şi pe cealaltă a vândut-o direct aceleiaşi case de licitaţii, obţinând încă 12.000 de euro.

„Acuzatul a folosit banii pentru a-şi plăti datoriile şi pentru a-şi finanţa un stil de viaţă luxos”, a precizat instanţa germană, care a dezvăluit că fostul angajat al muzeului şi-a cumpărat, printre altele, „un nou apartament, ceasuri de mână scumpe şi un automobil Rolls Royce”.

La proces, bărbatul şi-a mărturisit faptele şi a spus că regretă faptele, neputând să-şi explice comportamentul. El a fost condamnat la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare.

Citeşte şi: Bărbatul împuşcat de un soţ gelos a murit. Familia a acceptat să-i doneze organele

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS