0.6 C
Craiova
vineri, 1 decembrie, 2023
Știri de ultima orăMagazinBebeluși otrăviți cu fentanyl la o creșă din SUA

Bebeluși otrăviți cu fentanyl la o creșă din SUA

Patru bebeluși au fost otrăviți cu fentanyl, drog sintetic de 50 de ori mai puternic decât heroina, la o creșă din New York, SUA. Un copilaș de doar un an a murit, iar alți trei micuți au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență pentru a scăpa cu viață.

Un kilogram de fentanyl a fost găsit sub salteaua pe care dormeau copiii și anchetatorii cred că ei au inhalat drogul. În creșă au fost găsite echipamente folosite pentru ambalarea stupefiantelor, care urma să fie vândute.

Proprietara creșei și un bărbat au fost arestați, fără a putea fi eliberați pe cauțiune. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă închisoarea pe viață.

„Inculpații au otrăvit patru bebeluși și l-au ucis pe unul dintre ei, deoarece derulau activități cu droguri într-o creșă. O creșă este un loc în care copiii ar trebui să fie în siguranță, nu înconjurați de un drog care îi poate ucide într-o clipă”, a declarat procurorul Damien Williams din Manhattan, citat de BBC.

Înainte să sune la 911, proprietara creșei și-a sunat soțul, după cum arată imaginile de pe camerele de supraveghere și înregistrările telefonice. Acesta venit și a scos din creșă mai multe sacoșe, au spus anchetatorii.

Poliția spune că drogurile găsite la creșă ar fi putut ucide 500.000 de oameni. Avocata femeii susține că ea e nevinovată și nu știa că drogurile erau ținute în creșă: „Nu există nicio dovadă că a făcut altceva decât să aibă grijă de acești copii”.

Supradozele de fentanyl au devenit o îngrijorare serioasă pentru oficialii americani. Practic, fiecare colț al țării, din Hawaii, până în Alaska și Rhode Island, a fost atins de consumul acestui drog.

Citește și: Milionar român arestat pentru o escrocherie cu criptomonede

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS