4 C
Craiova
joi, 7 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateMilionar român arestat pentru o escrocherie cu criptomonede

Milionar român arestat pentru o escrocherie cu criptomonede

Milionarul Călin Donca, de 39 de ani, a fost arestat preventiv. Acesta este acuzat de înșelăciune cu criptomonede, constituirea unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală.

Călin Donca avea afaceri în domeniul energiei și în agricultură, fiind în top 500 cei mai bogați români. Conform anchetatorilor, împreună cu mai multe persoane apropiate, ar fi pus pe picioare un proiect economic.

Aceștia și-ar fi creat propria monedă virtuală și au efectuat mai multe operațiuni de manipulare a pieței de capital. Au promovat, în mediul online, informații care nu erau veridice, conform cărora suma care era investită era recuperată chiar și de 100 de ori mai mult. 

În acest mod ar fi obținut aproximativ 700.000 de dolari. Donca este cauzat și că, folosindu-se de acte false, a scos din firma 1,7 milioane de dolari, cu care a achiziționat mai multe bunuri de lux.

Donca ar fi transferat banii în conturile unei societăți înregistrate în Dubai, să le piardă urma.

Milionar și influencer arestat preventiv

Călin Donca era foarte activ pe Tik Tok și a participat la emisiuni televizate cunoscute, precum Chefi la cuțite.

Soția sa, Orianda Donca, este și ea implicată în nereguli, dar este cercetată în libertate, pentru a putea rămâne acasă cu cei cinci copii ai lor. Ea este cea care se ocupă și de educația lor, deoarece au decis să îi retragă de la școală, pentru a-i educa acasă.

Cătălin Donca a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Aceeași măsură a fost dispusă și pentru contabila acestuia și pentru încă o femeie, apropiată a omului de afaceri.

Citește și: Femei tâlhărite într-o stație de tramvai de un bărbat cu cagulă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS