19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinO femeie a rămas fără picior după ce și l-a prins în banda rulantă de pe aeroport

O femeie a rămas fără picior după ce și l-a prins în banda rulantă de pe aeroport

O femeie, de 57 de ani, a rămas fără un picior după ce şi l-a prins într-o bandă rulantă de pe un aeroport internaţional din Bangkok, informează Digi24.

Directorul aeroportului internaţional Don Mueang, Karant Thanakuljeerapat, a declarat că incidentul a avut loc în jurul orei locale 8.27, în coridorul sudic al terminalului pentru zboruri interne. Femeia a avut un  accident „grav” la capătul unei benzi rulante, unde și-a prins piciorul stâng.

Medicii au intervenit rapid, iar femeia a fost transferată la cel mai apropiat spital. Gravitatea rănilor a dus la amputarea piciorului până la genunchi, a precizat Karant.

Apoi, femeia a fost transferată la Spitalul Internaţional Bumrungrad, una dintre cele mai bune unităţi medicale din ţară. Numele femeii nu a fost precizat de autorităţi, însă fiul ei, Krit Kittirattana, a făcut o postare pe Facebook în care a descris accidentul ca fiind „sfâşietor”. El a precizat că mama sa a fost operată, dar că încă se confruntă cu riscurile unor potenţiale complicaţii.

Toate benzile rulante ale aeroportului sunt verificate

Karant, directorul aeroportului, a declarat că Airports Of Thailand (AOT), compania de stat care operează aeroporturile din întreaga ţară, va acoperi toate cheltuielile medicale şi va oferi despăgubiri. Toate benzile rulante ale aeroportului au fost oprite. Se investighează cauza incidentului şi inginerii fac verificări de siguranţă, a adăugat el.

„Cauza incidentului este încă în curs de investigare pentru a se stabili faptele. S-ar putea să fie nevoie să înfiinţăm o comisie de anchetă la care să se alăture persoane din exterior, pentru a obţine imparţialitate şi transparenţă”, a spus el.

Karant s-a abţinut să spună vreo concluzie preliminară în acest stadiu. Directorul a avut însă cuvinte de apreciere în ceea ce priveşte întreţinerea şi verificările de rutină ale aeroportului. Acesta a declarat că trotuarul rulant a fost în funcţiune timp de 39 de ani.

Unul dintre cele două aeroporturi internaţionale din Bangkok, Don Mueang este situat în partea de nord a capitalei. Acesta a fost anterior principalul aeroport al oraşului până la deschiderea, în 2006, a noului şi mai marelui aeroport Suvarnabhumi.

Citește şi: Șofer mort într-o ciocnire provocată de o depășire neregulamentară

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS