8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinApare pastila electronică

Apare pastila electronică

Apare pastila electronică. Pastila denumită FLASH reprezintă o alternativă promițătoare la medicamente sau intervenții chirurgicale. Aceasta a fost testată cu succes până în prezent pe porci. Unul dintre avantajele sale este că nu provoacă efecte secundare, așa cum se întâmplă în cazul administrării medicamentelor sau efectuării operațiilor, potrivit Neuroscience.

Va fi eficientă nu doar în cazul celor obezi, dar și a pacienților cu tulburări de alimentație sau alte boli unde slăbirea este obligatorie. Ea acționează direct asupra ”hormonului foamei” numit grelină.

Cercetătorii de la MIT sunt cei care au creat dispozitivul. Acesta alterează conexiunea dintre nervii stomacali și creier, pentru a anula senzația de foame.

Dispozitivul ingerabil este minim invaziv

Atunci când stomacul este gol, se eliberează un hormon, care apoi călătorește prin fluxul sanguin către creier, determinând senzația de foame. Pastila electronică va interveni în acest proces.

Dispozitivul ingerabil este minim invaziv și extrem de ieftin. Are la bază o baterie care costă doar un dolar, deja aprobată de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru utilizare în alte dispozitive ingerabile.

În prezent, pilula electronică a MIT funcționează continuu. Cercetătorii spun că versiunile viitoare ar putea fi pornite sau oprite de la distanță. Deoarece dispozitivul este „relativ simplu”, echipa MIT speră că testele pe oameni ar putea începe în trei ani.

Citeşte şi: Cutremur în judeţul Dâmboviţa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS