25.6 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCutremur în judeţul Dâmboviţa

Cutremur în judeţul Dâmboviţa

Cutremur în judeţul Dâmboviţa. Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 pe Richer s-a produs în noaptea de luni spre marţi, la ora locală 1:31, în zona seismică Făgăraş-Câmpulung, judeţul Dâmboviţa, arată datele publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la adâncimea de 68 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 37 km nord de Târgovişte, 44 km sud de Braşov, 58 km nord-vest de Ploieşti, 63 km nord-est de Piteşti, 72 km sud-vest de Sfântu-Gheorghe şi 85 km est de Râmnicu Vâlcea.

Marţi s-au produs alte trei cutremure slabe

Potrivit INCDFP, marţi s-au produs alte trei cutremure slabe în zona Crişana, judeţul Arad, de 2,4, 2, respectiv 2,7. Luni seara au avut loc în aceeaşi zonă două cutremure cu magnitudinea de 4,9 şi 4,3 pe Richter. Acestea s-au resimţit în municipiul Arad şi oraşul Lipova.

De la începutul lunii mai, în România, au avut loc 30 de seisme. Acestea au avut magnitudini cuprinse între 2 şi 4,9 pe Richter.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Citeşte şi: Cutremur de 4,9 grade Richter în Arad

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS