26.4 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinMedicii care l-au îngrijit pe Maradona, trimiși în judecată

Medicii care l-au îngrijit pe Maradona, trimiși în judecată

Medicii acuzați de moartea fotbalistului argentinian Diego Armando Maradona vor fi trimiși în judecată. Ei au fost acuzaţi oficial încă de anul trecut, dar tribunal a decis abia acum judecarea lor, scrie Theguardian.

Cei opt acuzaţi sunt cadre medicale la clinica în care Maradona a încetat din viaţă pe 25 noiembrie 2020, după o operație la creier pentru înlăturarea unei cheag de sânge.

Trei judecători de la o curte de apel din San Isidro au confirmat acuzațiile aduse de procurori de ucidere din neglijență împotriva membrilor echipei medicale a lui Maradona.

Data procesului nu a fost încă stabilită, dar este puțin probabil ca acestea să înceapă înainte de anul viitor.

Maradona nu a fost îngrijit corespunzător

Un raport al comisiei medicale transmis procurorilor a concluzionat că Maradona a fost în agonie mai bine de 12 ore. El nu a primit tratament adecvat și ar fi putut fi încă în viață dacă ar fi fost îngrijit corespunzător.

Neurochirurgul Leopoldo Luque și psihiatrul Agustina Cosachov sunt acuzați că nu au avut grijă de Maradona. Echipa medicală i-a mai inclus pe psihologul Carlos Díaz, medicii Nancy Forlini și Pedro Di Spagna, coordonatorul de asistență medicală Mariano Perroni și asistenţii Ricardo Almirón și Dahiana Madrid.

Maradona a murit în urma unui atac de cord, pe 25 noiembrie 2020. El suferise cu două săptămâni înainte o intervenție chirurgicală pe creier. Avea 60 de ani.

Autopsia a arătat că acesta a murit din cauze naturale.

„De multe ori procesul este dureros și lent, dar nu ne vom opri până nu se va face dreptate! Fiecare care a încetat să-și facă treaba (la cererea cuiva sau din cauza ineficienței) va fi judecat pentru asta!”, a scris pe Instagram una dintre fiicele lui Maradona.

Citeşte şi: Promenada Mall se deschide în acest an

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS