6.1 C
Craiova
sâmbătă, 4 februarie, 2023
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Gino, cel mai bătrân câine din lume

(VIDEO) Gino, cel mai bătrân câine din lume

-

Un câine din statul american California, pe nume Gino, a fost desemnat cel mai bătrân câine în viaţă de către Cartea Recordurilor Mondiale Guinness după ce s-a confirmat că are peste 22 de ani.

Proprietarul lui Gino, Alex Wolf, în vârstă de 40 de ani, a declarat că l-a adoptat împreună cu colegii săi de cameră de la facultate când câinele avea 2 ani de la adăpostul de animale Humane Society of Boulder Valley din Colorado, în 2002.

„A fost alături la fiecare pas”, a povestit Wolf pentru today.com. „Sunt atât de bucuros că l-am luat. Este cel mai bun”, a spus el.
Guinness World Records a confirmat că Gino s-a născut pe 24 septembrie 2000, ceea ce i-a adus titlul de cel mai bătrân câine în viaţă.

Deţinătorul recordului anterior, un câine pe nume TobyKeith, încă trăieşte, însă are 21 de ani, potrivit Today.

Wolf a atribuit starea bună de sănătate a lui Gino unei diete echilibrate, îngrijirii veterinare de care beneficiază şi poftei sale de viaţă.

„Îi recunosc tot meritul”, a spus Wolf. „A primit multă dragoste şi cred că este pur şi simplu un câine puternic”, a adăugat proprietarul lui Gino.

În luna octombrie, Pebbles, cel mai bătrân câine din lume la acea vreme, a murit la vârsta de 22 de ani, în sud-estul Statelor Unite. Pebbles a fost desemnat cel mai bătrân câine din lume în mai 2022, în timpul unei vizite a experţilor de la Cartea Recordurilor Mondiale Guinness, o veritabilă instituţie care înregistrează recorduri în toate domeniile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

4 februarie este Ziua mondială de luptă împotriva cancerului

Cancerul este a doua cauză de mortalitate la nivel...

ȘTIRI GdS