16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrupa Phoenix lansează filmul documentar ”PHOENIX - Povestea”

Trupa Phoenix lansează filmul documentar ”PHOENIX – Povestea”

La aniversarea a 60 de ani, trupa Phoenix lansează filmul documentar ”PHOENIX – Povestea”, în regia lui Cristian Radu Nema.     

Evenimentul are loc la Sala Palatului în data de 16 octombrie și va beneficia de participarea extraordinară a membrilor fondatori ai formației Phoenix, Nicu Covaci și Mony Bordeianu, precum și a lui Mircea Baniciu, Mani Neumann, împreună cu membri ai formulei consacrate – se arată într-un comunicat de presă.

Filmul spune povestea trupei, așa cum a fost trăită de numeroase generații de fani

Regizat de cineastul Cristian Radu Nema și de Mimis Ravanis, filmul spune povestea trupei, așa cum a fost trăită de numeroase generații de fani, și transpune cinematografic, la aniversarea a 6 decade de activitate, spiritul și mesajul fenomenului cultural Phoenix, conform stirileprotv.ro.

Documentarul conține imagini de arhivă unice, niciodată prezentate public sau încorporate în alte materiale video.

“Trupa a renăscut de fiecare dată din propria cenușă, iar povestea fenomenului Phoenix nu are nici început și nici sfârșit. Principalul scop al documentarului este de a insufla tuturor generațiilor de fani această emoție a transmutației, puterea de a depăși orice obstacol, păstrând aproape valorile fundamentale: importanța tradițiilor, tăria de caracter, curajul de a explora necunoscutul. Principiul călăuzitor al transformării Phoenix este reînnoirea, însă forța schimbării nu poate veni decât din interior”, afirmă regizorul Cristian Radu Nema.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS